DOLAR
32,3609
EURO
34,7714
ALTIN
2.396,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

KIBRIS Gardiyanoğlu: Hususi sektörle kamu içinde bir huzura gereksinim var

KIBRIS
                                        Gardiyanoğlu: Hususi sektörle kamu içinde bir huzura gereksinim var
04.09.2023 17:58
8
A+
A-

[ad_1]

Işyar-Sen başkanı Akın Manga   Bakan Gardiyanoğlu’nu  emek harcama yaşamı ile ilgili fazlaca büyük  sorumluluklar beklediğini belirterek görevinde başarılar diledi.

Kamuda ve hususi sektörde   yaşanmış olan sıkıntılara değinen Manga,  teşkilat yasalarının artık güncellenmesi icap ettiğini belirtti. Sözleşmeli  memurların  durumuna da  el atılmasını isteyen Manga, geçici memurlar için de  senelerdir fazlaca uğraş verdikleri söyledi. Manga  bu  mevzu da sona gelindiğini ,iş güvencesi için bir yasa hazırladıklarını  kangrenlenmiş bu probleminin bir an öce çözümlenmesini diledi. Manga, hususi sektörde çalışan asgari ücretlinin  durumu ve  özelde sendikalaşma mevzusunda da iyileşme  beklediklerini ifade ederek, sendika olarak her türlü katkıyı  vermeye hazır olduklarını  altını çizdi. İşgücü, Planlama, Geliştirme Merkezi fonu  kapsamında istihdam edilen personelin durumunu da gündeme getiren Manga, çalışanların haklarının iyileştirilmesini istedi.

GARDİYANOĞLU: “RADİKAL KARARLAR ALMAKTAN VE MÜCADELE ETMEKTEN HİÇBİR ZAMAN  KORKMADIM”
Bakan Gardiyanoğlu  da konuşmasında  “Köktencilik kararlar almaktan ve savaşım etmekten hiçbir vakit  korkmadım.”  diyerek göreve geldiği ilk günden itibaren teşkilat şemalarının  güncellenmesi için lüzumlu talimatları verdiğini  ve çalışmaların tüm hızla sürdüğünü söylemiş oldu. 

GARDİYANOĞLU : “YETERİNCE GERİLDİK… TOPLUMU  BARIŞTIRMAK BENİM ÖDEV  VE SORUMLULUĞUMDUR”
“Cemiyet olarak  yeterince gerildik,  bölündük ve ötekileştirildik. Emek verme yaşamının başlangıcında bir bakan olarak  toplumu  barıştırmak benim ödev ve  sorumluluğumdur.” diyen Bakan Gardiyanoğlu {özel sektör}  ve kamu içinde  bir huzura gereksinim bulunduğunu söylemiş oldu. Gardiyanoğlu   “Özelde sendikalaşmanın hiçbir vakit karşısında olmadığını vurgulayarak,her ne kadar  yasal düzenleme yapılsa da ,hususi sektörün işleyişi ve  emek harcama şartları fazlaca  farklıdır. Mühim olan bir paydaşta  buluşabilmektir. Hususi  sektör işvereninin de önünün açılması lazım ki iş yapabilsin, gelir elde edebilsin. Burada toplumsal uzlaşıya gereksinim var.”ifadelerini kullandı. Gelecek günlerde sendikal yaşam ile ilgili bazı düzenlemeler  de geleceğini belirten Gardiyanoğlu bu tarz şeyleri  bir yuvarlak masa  çevresinde toplanarak paylaşacaklarını kaydetti ve  mühim olanın sürdürülebilir  bir yapıya kavuşmak oladuğunun  altını çizdi. Gardiyanoğlu İşgücü, Planlama, Geliştirme Merkezi fonu  kapsamında istihdam edilen personelin durumu ile ilgili de  yasal düzenlemelerin yapılması için lüzumlu talimatların verildiğini de belirtti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.