DOLAR
32,2657
EURO
35,0716
ALTIN
2.475,83
BIST
10.476,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

KIBRIS GÖRDÜKLERİNİ TEK TEK ANLATTI! VEYSEL SARE CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ!

KIBRIS
                                        GÖRDÜKLERİNİ TEK TEK ANLATTI! VEYSEL SARE CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ!
07.10.2023 01:26
6
A+
A-

[ad_1]

Girne’ye bağlı Çatalköy’de 8 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen suikastla ilgili konuşan şahit Faik Enderoğlu, suikastın gerçekleşmesinin peşinden vaka yerine giden ilk şahit olarak dinlendi. Enderoğlu duruşma salonunda kanlı gecenin detaylarını söyledi. Katil zanlıları Musa Çiçek Veysel Sare ve Ömer Tunç mahkemede hazır bulunmuş oldu.

“HALİL IŞIK’I ÖNCEDEN TANIRDIM”… Evinin öldürülen İş insanı Halil Falyalı ile aynı sokakta bulunduğunu belirten Enderoğlu, “8 Şubat 2022 tarihinde bir vakaya şahit oldum. Akşamüzeri altı buçuk altı kırk civarlarında babama odun götürdüm. Babamdan çıktım eve gideceğim sıralarda Asil Nadirin viraja gelmeden tabanca sesleri duydum oldukca seri bir halde. Birazcık devam edince yol içinde X5 BMW marka aracı gördüm onun yanından geçtim Halil abinin otomobilini biliyordum yolun ortasında duruyordu. X5 BMW marka araçla aralarında 30-40 metre vardı. X5 BMW marka aracın kapıları açıktı ilerledim öndeki araca baktım sol lastiği patlaktı yürürken ayaklarıma boş kovanlar çarptı. Telefonumun ışığını açtım ve araca baktım Halil abinin sağ kolu arabanın camından dışarıya sarkılıydı başı se sola doğru yatıktı şoförü de aynı şekildeydi. Işığı yüzüne tutunca her tarafın kan içinde bulunduğunu tişörtünün de delik deşik bulunduğunu gördüm. Ambulansı ve Polisi aradım. Birazcık ileriye doğru gittim karşıdan (Batı) Halil abinin korumaları Türkistan Gülce ve öncesinden tanıdığım Halil Işık bana doğru koşarak geldiler. Türkistan kendini yere atıp “ağam uyan” diyerek ağlamaya başladı. Halil Işık ise polisi ara dedi ben aradım aslına bakarsanız sen de ara dedim. Ondan sonra vaka yerine Halil abinin eşi geldi ve ne işe yaradığını sordu, vuruldular dedim ağlamaya başladı polisi aradı. Ben birkaç dakika sonrasında vaka yerinden ayrıldım” ifadelerini kullandı.

“OLAY YERİ KARANLIKTI”… Savcılığın sorularını yanıtlayan Enderoğlu peşinden müdafa avukatları Didem Koç ve Süleyman Özsoylular’ın sorularına cevap verdi. Enderoğlu, sual üstüne vaka yerinin karanlık bulunduğunu, maktul Halil Falyalı’ının korumalarından başka birini görmediğini iddia etti. Enderoğlu, Avukat Ösoyluların sorusu üstüne vaka yerinde bir başka vasıta olduğuna inanılan bir ışık gördüğünü belirtti.

SARE CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI… Öte taraftan Gündem Kıbrıs’ın elde etmiş olduğu bilgiye nazaran, katil zanlısı Veysel Sare’nin 2020 senesinde Maltepe Açık Cezaevi İnfaz Kurumunda Kovid 19 iznine ayrılmış olduğu naklinin ise Yozgat Akdağ Madeni Açık Ceza İnfaz Kurumuna yapıldığı sadece izin döneminde yasa dışı yollarla KKTC’ye gelmiş olarak kabahat ortaklarıyla beraber hain suikastı gerçekleştirdiği telefon incelme datalarında tespit edildi ilgili kanıtın Girne Ağır Ceza Mahkemesinde bulunan dosyanın ekinde bulunmuş olduğu öğrenildi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.