DOLAR
32,2381
EURO
34,7780
ALTIN
2.410,32
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

KIBRIS Hasipoğlu: Kıbrıs meselesindeki haklı davamız gündeme getirilmeli

KIBRIS
                                        Hasipoğlu: Kıbrıs meselesindeki haklı davamız gündeme getirilmeli
19.09.2023 13:44
4
A+
A-

[ad_1]

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Birleşmiş Milletler’in (BM) Genel Kurul toplantıları kapsamında temaslarda bulunmak suretiyle, New York’a giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na başarılar diledi.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, Türk tarafının Kıbrıs meselesindeki haklı davasınının gündeme getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Haklı davamızın Birleşmiş Milletler nezdinde daha adil bir zeminde tartışılabilmesi adına Türkiye öncülüğünde BM’deki adil zemin ve işlevselliğin de gündeme taşınması gerekiyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Dünya beşten büyüktür” sözünü hatırlatan Hasipoğlu, “En mağdur ülke Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir” ifadelerini kullandı.

Hasipoğlu açıklamalarında, “Bir ülke düşünün tüm çözüm planlarına ‘evet’ desin, Kıbrıs Rum tarafı her şeye ‘hayır’ diyen taraf olarak Avrupa Birliği üyesi olsun. Hepimiz ise izolasyonlara ve kısıtlamalara mağdur olmaya devam edelim .Birleşmiş Milletler şeklinde bir oluşuma üye olan ülkelerin çocuğunun bu durumu içlerine sindirebildiklerini düşünmüyorum. Güvenlik Konseyi’nin beş sürekli ülkesinin kendi çıkarları gereği bu statükonun devamından yana. Bu statükodan dolayı 2004 senesinde Annan Planı sürecinden sonrasında, Rum tarafı Birleşmiş Milletler’in ve Avrupa Birliği’nin kendilerine yarattığı bu konfor alanından memnun ve çözüme de gereksinimleri yok” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.