DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

KIBRIS Laik Demokratik Eğitim İçin Savaşım Hareketi velileri kitapları incelemeye başladı

05.09.2023 00:43
7
A+
A-

[ad_1]

Laik Demokratik Eğitim İçin Savaşım Hareketi velileri, Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan aldıkları kitapları incelemeye, not almaya ve işaretlemeye başladı.

Veliler tarafınca oluşturulan toplumsal medya grubu üstünden meydana getirilen açıklamada, “İlk etapta ortak görüşümüz görsellerin birçoğunun teknolojiden yoksun, fena seçilmiş ve görsellik kalitesinin ise fazlaca düşük olduğu yönünde. Güncellendi diye bizlere sunulan kitapların seneler öncesinin grafik ve görsel tasarımı olarak kopyalandığını gözlemledik. Ülke gerçeklerinden uzak görseller ve içeriklerdeki mecburi “uyumsallaştırma” gayreti oldukça öne çıkıyor” açıklaması yapılmış oldu.

“Kitaplarda kullanılan yazılı bölümlerdeki punto ve baskı kalitesinin düşüklüğü ise okuma zorluğu yaratıyor” ifadelerine yer verilen açıklamada, şu şekilde devam edildi:

“Kitaplarla ilgili yaptığımız ilk incelemede münakaşaya mevzu olan dini sembollerin bilhassa ilköğretim kitaplarında fazlaca sık yer aldığını gördük. Sayfalardaki birçok görsel ile metin arasındaki uyuşmazlık ise biz veliler tarafınca ilk etapta tespit edilen noktalar. İncelememiz yarın uzman akademisyenlerin de bulunacağı toplantıyla devam edecek.”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.