DOLAR
32,2573
EURO
34,7375
ALTIN
2.386,94
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

KIBRIS Melekler Anıtı Ulusal Mimari-Plastik Sanat Eseri Yarışması için protokol imzalandı

KIBRIS
                                        Melekler Anıtı Ulusal Mimari-Plastik Sanat Eseri Yarışması için protokol imzalandı
25.08.2023 06:26
5
A+
A-

[ad_1]

Protokole Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır imza koyarken, imza töreninde Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulunmuş oldu.

Protokol, Gazimağusa Belediyesi ve KTMMOB içinde yarışma yöntemi ile tasarlanacak ve inşa edilecek Melekler Anıtı’nın yarışma ve danışmanlık hizmetini kapsıyor. Melekler Anıtı Yarışması’nın protokol ile “Hizmet Alımlarında Mimari ve Mühendislik Projeler ile Bu Kapsamda Yapılacak Yarışmaların Esas Ve Usulleri Tüzüğü” çerçevesinde, tek aşamalı Ulusal Mimari- Plastik Sanat Eseri yarışması olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Melekler Anıtı Ulusal Mimari-Plastik Sanat Eseri Yarışması için düzenlenen protokol imza töreninde Başkan Süleyman Uluçay, Mağusa’nın daha ilkin surları ve kargaları ile anıldığını ifade ederek artık Şampiyon Melekler ile anıldığını söylemiş oldu. Melekler Anıtı’nın Şampiyon Melekler’in anısına yapılacağını söyleyen Başkan Uluçay, mevzuyla ilgili KTMMOB’nin hem Gazimağusa Belediyesi ile hem de hükümet ile yakın teması bulunduğunu ve yakınen takipte bulunduğunu açıkladı. Başkan Uluçay, projede büyük katkısı olan KTMMOB ile Gazimağusa Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Hükümetin desteklerinin önemine vurgu meydana getiren Başkan Uluçay, Şampiyon Melekler’i en güzel şekilde hatırlatacak bir anıtın ortaya çıkacağını açıkladı.

Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Kaya konuşmasında, Melekler Anıtı’nın oldukça mühim bir proje olduğuna dikkat çekerek Şampiyon Melekler’in adının yaşatılmasının en büyük hedefleri bulunduğunu söylemiş oldu. Karakaya, böylesi kıymetli bir anıt projesi ile de Şampiyon Meleklerin adının yaşatılacağı ve hiçbir süre unutulmayacağı için bu projenin oldukça duygusal ve mühim bir adım bulunduğunu açıkladı. KTMMOB ve Gazimağusa Belediyesi’nin ortak emek harcaması olacak olan bu projenin önemine vurgu meydana getiren Karakaya, anıtların bir ders olması, yaşanılanların öğrenilmesi, unutulmaması için bulunduğunu söyleyerek, Şampiyon Melekler Anıtı’nın kayıpların enerjisini ve pes edilmemesi hususunu temsil edeceğini belirtti. Karakaya, projenin tüm toplumun pes etmeden ilk olarak adaletin sağlanmasının takibinde, Şampiyon Melekler’in adının yaşatılmasında, cemiyet olarak ileriye gitmek için çabalamakta, eğitimin amacının vurgulanmasında en mühim etken bulunduğunu söylemiş oldu. Bunun bir harp anıtı değil, farkındalık anıtı bulunduğunu söyleyen Karakaya, Şampiyon Melekler Anıtı’nın yerinin Gazimağusa için mühim bulunduğunu ifade ederek alın teri dökenlere teşekkür etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.