DOLAR
32,2228
EURO
34,7463
ALTIN
2.408,09
BIST
10.243,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Açık
20°C

KIBRIS Oğuz: Cumhuriyet atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır

KIBRIS
                                        Oğuz: Cumhuriyet atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır
29.10.2023 11:34
1
A+
A-

[ad_1]

İçişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, Bakan Oğuz, mesajında, “19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesinin, büyük bir zaferle taçlanmasının sonucunda Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan yönetim, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek duyuru etmiş olduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve gururla karşılıyoruz. Cumhuriyet atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır” dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, büyük bir dayanışma örneği sergileyerek vermiş olduğu varoluş mücadelesinin; azim ve büyük bir kahramanlıkla ölümsüzleştiğini belirten Oğuz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarının öncülüğünde Türk milletinin iradesine hiçbir süre pranga vurulamayacağının Cumhuriyetle duyuru edildiğini altını çizdi.

Büyük mücadeleler neticesinde kurulan ve armağan edilen Cumhuriyet’in 100. yılına ulaşmanın mutluluk, coşku ve gururunun yaşandığını dile getiren Oğuz, Cumhuriyet’in 100. senesinde tarihten alınan güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıldığını ve güvenli adımlarla ilerlendiğini kaydetti.

Oğuz, mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk başta olmak suretiyle Türk milletinin sonsuza dek yaşaması için, canlarını asla düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi dualarla, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.