DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Özersay, CTP'ye mektup göndererek yol haritası önerdiklerini deklare etti

KIBRIS
                                        Özersay, CTP'ye mektup göndererek yol haritası önerdiklerini deklare etti
26.10.2023 19:27
7
A+
A-

[ad_1]

Kudret Özersay, BRT’de katılmış olduğu 14. Saat programında sorulan sual üstüne Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin daveti üstüne Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas ile CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un görüştüğünü belirterek, görüşme sonrasında Halkın Partisi’nin CTP’ye bir mektup göndererek bir yol haritası önerisinde bulunduğunu, CTP’den gelecek yanıta nazaran hareket edeceklerini kaydetti.

CTP tarafınca düzenlenen eyleme katılıp katılmayacaklarının sorulması üstüne ise Özersay şu şekilde konuştu:

“CTP’ye bir yol haritası önerimiz oldu. Bu iki temel unsuru içeriyor, eğer pozitif yönde yaklaşırlarsa oturur konuşur beraber şekillendirmeye çalışırız. Bu unsurlardan birincisi şudur: Hem Meclis’te kalmak hem de dışarıda eylemler yapmak yönteminin netice alıcı olacağını düşünmüyoruz, inandırıcı olmak için, halkı harekete geçirecek yürekli adımlar atılması ve bir kırılma noktası yaratılması icap ettiğini düşünüyoruz. Şu demek oluyor ki bu Meclis’ten çekilme şeklinde olmayacaksa Meclis boykotu yada benzeri şekilde olmalı ve bir takvime bağlanarak ilerlenmelidir.”

“Şu demek oluyor ki Meclis’te sanki gayrimeşru bir hükümet yokmuş şeklinde Meclis’te oturmaya devam edilecekse sokakta eylemin bir anlamı olmayacak, halka da bu yaklaşım inandırıcı gelmeyecektir” diyen Özersay, CTP eğer bu şekilde bir kırılma noktasını en azından bir aşamada yapmayı görüşmeye hazırsa, o süre bu yolun beraber yürünebileceğini söylemiş oldu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.