DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

KIBRIS Petrol tutarları yükselişte…

KIBRIS
                                        Petrol tutarları yükselişte…
19.09.2023 07:38
1
A+
A-

[ad_1]

Küresel gösterge Brent, tutarları yüzde 11 artıran üç haftalık yükseliş serisinin peşinden varil başına 94 doların üstüne çıktı. Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kısıtlamalarını yıl sonuna kadar uzatmasıyla Prens Abdülaziz, Pazartesi günü ilerleyen saatlerde Calgary’de yapılacak Dünya Petrol Kongresi’nin açılış konuşmacıları içinde yer alacak.

Londra’da ham petrol, OPEC+’ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesi ile yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 arttı; Çin’deki rafineriler tam kapasiteye ulaşırken ABD potansiyel olarak resesyondan kaçınıyor. Bu ortamda ham petrol stokları düşerken spekülatörler Brent ve ABD ham petrolüne yönelik net yükseliş tahminlerini toplam 15 ayın en yüksek seviyesine yükseltti.

Fed de dahil olmak suretiyle merkez bankacıları, faiz oranlarını artırarak fiyat artışlarının hızını yavaşlatmak için yeterince şey yapmış olup yapmadıklarını belirlemeye çalışırken, petrolün yükselişi dünya genelinde enflasyonist baskıları artıracak. Diğerlerinin yanı sıra Fed ve İngiltere Merkez Bankası’nın vereceği kararlarla para politikası için mühim yedi gün olacak.

Danışmanlık şirketi Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari, “Odak muhtemelen bu haftaki Fed toplantısına çevrilecek, sadece artan arz sıkışıklığı ve azalan stoklar muhtemelen yükseliş hissini desteklemeye devam edecek.” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.