DOLAR
32,4030
EURO
34,7818
ALTIN
2.398,88
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

KIBRIS Serdar Denktaş: Kıbrıslı Türkler olarak kendi geleceğimizi belirleme etmeliyiz

KIBRIS
                                        Serdar Denktaş: Kıbrıslı Türkler olarak kendi geleceğimizi belirleme etmeliyiz
02.11.2023 14:38
4
A+
A-

[ad_1]

Her iki programda da Kıbrıslı Türkler olarak kendi geleceğimizi belirleme etmeliyiz vurgusunu yaparak, Kıbrıs meselesi mevzusunda partiler ötesi bir tavır alınması icap ettiğini altını çizdi. Denktaş; geçtiğimiz günlerde CTP’nin organizasyonuyla gerçekleşen ve tüm kesimleri kapsayan yürüyüşe niçin katılmış olduğu hakkında fazla sual aldığını belirterek, “Daha ilkin de buna yanıt verdim fakat bazı kesimler neyin ne işe yaradığını bilmiş olduğu halde mevzuyu aslından uzaklaştırmaya çalışıyor. Her insanın kendisine şunu sorması gerekir; ülkede ne oluyor da Serdar Denktaş, Mehmet Minik, CTP Genel Başkanı ve her siyasal görüşten sivil cemiyet örgütleri ve sendikalar bir araya geliyor? Bu yürüyüş ülkenin gidişatından mutsuz olan, ülkesi için üzülen her insanın yürüyüşüydü. Ben uzun süredir her konuşmamda artık siyasal görüşlerimiz ne olursa olsun kucaklaşmamız icap ettiğini vurguluyorum. Birileri ülkedeki mutsuzluğa ve umutsuzluğa karşı ses çıkarırsa değişik fikirlerde olmamıza karşın ben de ona bir ses veririm. Yaptığımız da buydu. Ben tüm ülkeyi kucaklamamız lazım, siyasal görüşümüz ne olursa olsun birbirimize yaklaşmamız gerekir derken, organize edenler ile aynı fikirleri paylaşmıyorum diye bu yürüyüşe katılmazsam bu doğru olmaz. İnsanların ciddi ciddi düşünmesi lazım; biz hangi hatayı yapıyoruz ki bu kadar değişik düşünen insan bir araya geliyor diye, bunu düşüneceklerine saldırıya geçerek kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi.  

“EGEMENLİK BİZİM İÇİNDİR, BİRİNE KARŞI OLMAK İÇİN DEĞİL”

Ülkedeki siyasal kutuplaşmanın pek oldukca yanlışa yol açtığını belirten Denktaş, egemenlik teriminin bile yanlış yorumlandığına dikkat çekerek, “Egemenliğinizi, demokrasinizi, devletinizi kendiniz için kullanacaksınız, birine karşı değil. Bizim vatanımızda maalesef egemenlik, Türkiye ile ilişkiler gündeme vardığında sol kesimler tarafınca hatırlanır, Rum ile ilişkiler gündeme vardığında de sağ kesim tarafınca hatırlanır. Bu şekilde bir tutum olması imkansız. Egemenlik bizim içindir, birine karşı olmak için değil” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.