DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Suçunu kabul etti… Hem kaçak hem de çocuk tacizcisi

KIBRIS
                                        Suçunu kabul etti… Hem kaçak hem de çocuk tacizcisi
20.10.2023 18:00
4
A+
A-

[ad_1]

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık, 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin verdiği sonucu Candaş okudu.  Candaş, sanığın 13 yaşındaki çocuğa karşı cinsel hücum ve cinsel istismar suçlarından yargılandığını söylemiş oldu. Yargıç, sanığın 2022 yılı Nisan ayı içinde Yılmazköy’deki ikametgahı içinde yeğeni olan 13 yaşındaki kızın yatağına girerek, arkasından kucaklayıp, kızın göğsünü ve kalçasını ellemek suretiyle söz mevzusu suçları işlediğini söylemiş oldu. Yargıç, sanığın itham olunduğu her iki davayı da kabul ettiğini belirtti. Polis, olayın arkasından sanığın tutuklandığını belirtti.  Yargıç, çocuğun Toplumsal Hizmetler Memuruna olanları anlattığını, sanığın evlerine misafirliğe geldiğini, akşam saatlerinde kız kardeşinin onlarla beraber salonda söyleşi ettiğini, kendisinin de erkenden odasına gidip yatağına yatıp uyuduğunu, sabaha karşı anne ve babasının hazırlanıp sabah 05.30 şeklinde işe gitmek için evden ayrıldıklarını, kendisi yatağında yatarken üstünde pijama, iç çamaşırı ve sutyeni bulunduğunu, aniden yatağına dayısı olan Sanığın geldiğini, “üşüdüm yatağım rahat değil beraber yatalım” söylediğini, kendisinin yarı uykulu bulunduğunu ve sanığın iyi niyetli bulunduğunu düşündüğünü ve ses çıkarmayıp yatmaya devam ettiğini, yatağının pencere kenarında bulunduğunu hemen sonra dayısının kendisini kucakladığını arkadan ona sarıldığını, bir eli ile pijamasının altından sutyenini elleyip hemen sonra bir göğsünü eli ile dokunduğunu, bu dokunmanın ortalama bir iki dakika sürdüğünü ve elini göğsünden çıkarıp kalçasını ellediğini sadece kendisinin derhal yatağından kalkıp wcye gittiğini, bu vaka olduğunda kimsenin bilmemesi ve duymaması için ses çıkarmadığını hemen sonra dayısının odadan çıkıp salona gittiğini, kendisinin de okul giysilerini giyip okula gittiğini anlattığını söylemiş oldu. Candaş, çocuğun annesinin de müştekinin kendisine vakadan bir, bu buçuk yıl ilkin ortalama iki kere dayısının cinsel yönden tacize uğradığını söylediğini sadece annenin müştekiye inanmadığını, hemen sonra Toplumsal Hizmetler Memuru huzurunda müştekinin söylediklerini detaylı bir halde duyunca ve ayrıntılarını ögrenince Sanıktan kuşku duymaya başladığını ve eğer bu tarz bir olay yapmış ise şikâyetçi bulunduğunu belirttiğini aktardı. Yargıç, ek olarak sanığın 2021 senesinde aynı çocuğun göğüslerini okşayarak, cinsel hücum suçu işlediğini aktardı. 

Çocuğa karşı cinsel hücum suçunun 3, cinsel istismar suçunun ise 6 yıl hapis öngördüğünü kaydeden Candaş, şunları söylemiş oldu: “Gerek huzurumuzdaki davalardan, gerekse Yüksek Mahkememiz Genel Sekreterliği tarafınca gösterilen etkinlik raporlarından görüleceği suretiyle maalesef üzülerek gözlemlemekteyiz ki hem cinsel suçlar hem de 16 yaşından ufak küçüklere karşı işlenen cinsel suçlar gittikçe artarak yaygınlaşmaktadır. Bu durum cemiyet genelinde büyük bir huzursuzluğa sebebiyet vermekte ve aileler çocuklarını yetiştirirken oldukça tedirgin olmaktadırlar. Bu ufak adada kişilerin güvenli ve refah içinde yaşaması, bilhassa çocuk ve gençlerin özgür ve sıhhatli bir halde büyümesi birincil ehemmiyet taşıması gerekmekteyken maalesef bunun yerini korku ve tedirginlik içinde çocuk yetiştiren aileler, fizyolojik ve ruhsal travma yaşayan çocuk ve gençler almaya adım atmıştır. Bu şeklinde suçları önlemede Mahkemelere büyük vazife düşmekle beraber, bu suçların işlenmesini önlemek için hem okuldaki eğitimin ve hem de aile bağlarının büyük rol oynadığını belirtmek isteriz.”
Yargıç Candaş, sanığın müştekinin dayısı olmasının suçun vahameti artıran bir olgu bulunduğunu, dayısı onu koruyup kollayacak bir şahıs olması gerekirken, istismar ettiğini belirtti. Yargıç, sanığın mahkum olduğu suçların niteliği ve ciddiyeti, öngörülen azami ceza ve kamu menfaatini yakından ilgilendirdiği değerlendirildiğinde, sanığa verilmesi ihtiyaç duyulan cezanın hapis cezası olduğuna aksi halde kamu menfaatinin negatif etkileneceğine kanaat getirdiklerini söylemiş oldu. Candaş, sanığın sabıkasız olmasını ve davalarını kabul etmesini de lehine değindirdiklerini açıkladı. 
Candaş, ek olarak sanığın KKTC’de izinsiz ikamet etme suçunun da dikkate alındığını söylemiş oldu ve oy birliği ile 2 yıl 6 ay hapse mahkum ettiklerini deklare etti. 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.