DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KIBRIS Taçoy: Kurultay Vaktinde Yapılmazsa UBP Seçime Katılamayacak

KIBRIS
                                        Taçoy: Kurultay Vaktinde Yapılmazsa UBP Seçime Katılamayacak
19.10.2023 14:33
4
A+
A-

[ad_1]

Kamuoyunda “Reçete Yolsuzluğu” olarak anılan soruşturmaya ilişkin olarak, sistemin bazı yönlerine işaret eden Taçoy, yolsuzluğun yanı sıra fena maksat içermeyen birçok uygulamanın da söz mevzusu olabileceğini söylemiş oldu.
Taçoy, yalnız yardım amaçlı ve iyi niyet taşıyan sadece sistemden dolayı usulsüzlük durumuna düşen uygulamalar bulunduğunu kaydetti. 
“Benim üzerimden eczacı olan kardeşime saldırıyorlar”
Reçete Yolsuzluğu’nun UBP kurultayına ilişkin olarak kendisine karşı kullanıldığı şeklinde bir suali yanıtlayan Taçoy, kendisi üstünden eczacılık yapmakta olan kızkardeşine saldırılmaya çalışıldığını söylemiş oldu.
Bu saldırının basın yöntemiyle da yapıldığını ifade eden Taçoy, “kızkardeşim yılbaşından bu yana 400 civarında reçete yapmıştır ve dileyen gelip soruşturabilir” dedi.
“benim üzerimden kızkardeşim yada bir başkasının dayak yemesi hoş bir durum değil” diye konuşan Taçoy, mevzuya ilişkin olarak yetkili makamlardan lüzumlu açıklamaların yapılmış bulunduğunu anımsattı.
“Dokunulmazlığımı kaldırıp beni soruşturabilirler”
Hasan Taçoy, “bu mevzuda beni tutacak bir şey olmadığını farkettiler, şimdi değişik mevzularla bunu yapmayı deniyorlar. Bu tarz şeyleri da gerek çeşitli makamlardan ve çeşitli yerlerden duyuyoruz. Bunlar da gündemimize geliyor kulağımıza çalınıyor. Fakat mühim değil. Yapmak istediklerini yapacaklar, araştırmalarını yapacaklar. Hepimiz görecek. Benim başıma bu şekilde birşey ilk kez gelmiyor. Bir zamanlar İrsen Bey de benim için bazı sözler sarfetmişti. Ben o dönemde meclise gittim ve kendi dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim. Şimdi gene aynısını söylüyorum. Gerekirse kürsü dokunulmazlığım, kısaca konuşma özgürlüğüm hariç dokunulmazlığım kaldırılabilir. Bir soruşturma başlatılacaksa seve seve bunu yapsınlar” dedi.
“Görevden alınmamı ben talep etmiştim, alınmasaydım çekilme edecektim”
Kurultay hesabıyla kendisine yönelik bir ekip konuşmalar ve girişimler yapıldığını ve bunu üzülerek takip ettiğini ifade eden Taçoy, bakanlık görevinden alınmayı kendisinin talep ettiğini hatırlattı.
Taçoy, kurultay tarihinin bir an ilkin belirlenmesi talebinin sürdüğünü belirterek, “Üstel kabinesinde olmaktan mutsuzluk duyduğumu dile getirmiştim” dedi.
Parti Meclisi toplantısında söz mevzusu durumu dile getirmiş bulunduğunu ifade eden Taçoy, görevden alınmayı talep eden, alınmayacaksa da çekilme edeceğini söylediği bir konuşma yapmış bulunduğunun altını çizdi.
Hasan Taçoy, “yönetim şeklinden mutsuzsanız o kabinede kalmazsınız, benim derdim buydu. Ünal bey beni görevden aldı diye bir durum söz mevzusu değil, benim talebim bu yöndeydi aslına bakarsanız. Bu yüzden ben oldukca rahatım” dedi.
Bakanlığı süresinde bazı icraatlarının engellendiğine vurgu icra eden Taçoy, kurultay hesabıyla bunların yapılmış olabileceği düşüncesini paylaştı.
Ünal Üstel’in tek başına kurultay talibi olması fikrine o dönemde yalnız kendisinin ve Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli’nin karşı çıktığını anımsatan Taçoy,  öteki dostlarıyla ters düşmemek için o kurultayda aday olmadığını deklare etti.
“ben ilk kurultayda adayım” vurgusu icra eden Taçoy, kurultay tarihinin 2023 Ekim bulunduğunu söylemiş oldu.
“Kurultay vaktinde yapılmazsa UBP seçime katılamayacak”
Kurultayın 2024 Ekim’de yapılması düşüncesinde olanların varlığına işaret eden Taçoy, “bu Hasan Taçoy meselesi değildir. Bu parti meselesidir. Partinin şunu düşünmesi lazım: Ekim 2024 yasayla verilmiş son tarihtir ve eğer siz o tarihte kurultayı tamamlayamazsanız bu parti seçime giremez. En geç bu ay içinde kurultay sonucu alınmalıdır. Zamanı erteleyip sistemi zorlamak oldukca başka şeylere sebep olur. O yüzden kararın şimdi alınması ve bu dönem içinde kurultayın yapılması lazımdır” dedi.
Taçoy, mevzunun bir parti içi toplantısında kesinlikle tartışılacağının altını çizerek, Üstel’in son olarak Temmuz ayında meydana getirilen görüşmede mevzuyu yedi gün içinde gündeme getireceğini söylemesine karşın, aradan geçen 5 aya karşın hala o “1 hafta”nın tamamlanmadığını ironisinde bulunmuş oldu.
Bu mevzuları Üstel’e karşı karşıya de konuştuğunu aktaran Taçoy, “genel kurulun yalnız genel başkan seçiminden ibaret olmadığını algı etmemiz lazım. Köy ve mahalle kongrelerinin, ilçe kongrelerinin muhakkak yapılması gereke bir dönemdir ve bir süreç alır” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.