DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Tatar: Çıktığımız bu onurlu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz

KIBRIS
                                        Tatar: Çıktığımız bu onurlu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz
04.11.2023 15:34
3
A+
A-

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Tatar, Kazakistan’ın başkenti Astana’da meydana gelen zirveye yönelik yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi’nin 10’uncu zirvesi bugün Astana’da gerçekleştirilmektedir. 

Türk Devletleri Teşkilatı’na, geçtiğimiz yıl Semerkant’ta meydana getirilen zirvede, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayreti ve sonucunda üye devletlerin oy birliğiyle Anayasal adımızla, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak gözlemci üye olmuştuk. Arkasından bu statü çerçevesinde Cumhurbaşkanı seviyesi de dahil olmak suretiyle Meclisimiz, Bakanlarımız, Devlet kurumlarımız ile Tecim ve Endüstri Odalarımız çeşitli toplantılara katılmış ve Devletimizi temsil etmişlerdir. 

Tüm bu gelişimleri müteakip, on senelerdir devam eden Rum zihniyeti teyakkuza geçmiş, Avrupa Birliği de dahil olmak suretiyle haksız ve hukuksuz şekilde üye oldukları tüm internasyonal örgütler ve ülkeler nezdinde KKTC’ye uygulanan izolasyonda milim iyileşme olmaması adına canla başla verdikleri uğraşın dozunu arttırmışlardır. 

Rum liderliğinin bu fena niyetli siyaseti, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye devletler nezdinde de, tehdit de dahil olmak suretiyle, çeşitli çevreleri kullanma vasıtasıyla yoğun şekilde devam etmektedir. “Türk Devri” temasıyla düzenlenen bu yılki zirveye bu nedenlerden dolayı katılım gösteremedik. Fakat asla çıktığımız bu yoldan caymayacağız. 
Bu vesileyle, katılım gösteremediğimiz bu zirvede, her zamanki şeklinde Kıbrıs Türk Halkı’nın sesi ve soluğu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a orada yapmış olduğu konuşmadan dolayı şahsım ve halkım adına gönülden teşekkürlerimi sunarım. 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.