DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KIBRIS Tatar: Türk Dünyasının Doğu Akdeniz’deki varlığını ve çıkarlarını savunuyoruz

KIBRIS
                                        Tatar: Türk Dünyasının Doğu Akdeniz’deki varlığını ve çıkarlarını savunuyoruz
02.11.2023 08:32
4
A+
A-

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, Konya Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük ve mühim üniversitelerinden biri bulunduğunu belirterek, kendilerini Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs meselesinin bir tek Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye’nin değil tüm Türk dünyasının ulusal davası olduğuna işaret ederek, “Doğu Akdeniz’deki Türk varlığını ve çıkarlarını başarıyla korumak için çaba sarfeden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve görünürlüğünün artırılmasının önemine” vurgu yapmış oldu.

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da konuşmasında, Konya Selçuk Üniversitesi hakkında detaylı data vererek üniversite ve Konya halkı olarak daima Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını belirterek, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve ulusal davanın öneminin daha iyi anlaşılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Metin Aksoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Fahri Doktora tevcih etmek suretiyle en kısa zamanda Konya Selçuk Üniversitesi’nde görmekten büyük onur ve mutluluk duyacaklarını beyan etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.