DOLAR
32,2702
EURO
35,0972
ALTIN
2.471,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS "Toplumsal Yaşamda Hanım" sempozyumu gerçekleştiriliyor…

KIBRIS
                                        "Toplumsal Yaşamda Hanım" sempozyumu gerçekleştiriliyor…
14.10.2023 22:26
5
A+
A-

[ad_1]

Acapulco Resort Hotel’de yer edinen  bilimsel toplantı,Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve İşbirliği Ofisi (KEİ) ve Acapulco Resort katkılarıyla gerçekleştiliyor.

BASA:” AMAÇ HER TÜLÜ AYRIMCILIĞIN ORTADAN KALDIRILMASI”
Bilimsel toplantı Av. Prof. Dr. Necdet Basa’nın sunumu  ile başladı.
Nejdet Basa konuşmasında  hukuk devletinde şahıs derslik zümresel ayrımcılığın olmadığını  vurgulayarak,her insanın doğuştan eşit haklara haiz olduğuna vurgu yapmış oldu. “Demokratik laik toplumsal hukuk devletinde kuvvetli olduğundan haklı olmak yoktur.”diyen Basa ,hanımefendilerin  maruz kalmış olduğu toplumsal sorunlara değindi.   Basa amacın hanımefendilerin cumhuriyet devrimlerinden elde ettikleri kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi  bulunduğunu kaydederek ilk olarak yasal düzenlemelerden başlayıp toplumsal cinsiyet bakış açılarının değişmesi ,hanıma  karşı sertlik ve her  türlü ayrımcılığın  ortadan  kaldırılmasına destek sağlanması bulunduğunun altını çizdi.Basa’nın sunumunun arkasından konuşmasının açılış  konuşmalarına geçildi.

ÇAĞINER:”HEDEFİMİZ KADININ SADECE KATILIMCI DEĞİL YÖN VERİCİ  OLMASI”
GİKAD Başkanı İçim Kavuklu Çağıner  Girişimci Bayanlar Derneği’nin KKTC’de kadının geri kalmaması , itici güç olabilmesi için kurulduğunu  anlatarak  derneğin tüm üyeleriyle beraber canla başla çalıştığını beyan etti.
 “Hedef ,kadının yalnız katılımcı değil yön verci olarak çalışmasıdır.’’ Şeklinde konuşan Çağıner, ‘‘Oldukca iyi biliyoruz  ki hanım güçlendiği vakit, tüm cemiyet güçlenir. Bu hedefle çalışmalarımızı  ve projelerimizi üretmekteyiz. Kırsal kesimdeki  çalışmalarımızda aldığımız verim bizim için büyük bir motivasyon.” ifadelerini kullandı.
Kadının  siyasette ve ülke yönetiminde arzu edilen noktada yer almadığına da dikkat çeken Çağıner , kadının üst düzey yönetici olması için  eğitimlerin devam ettiğini kaydetti. Bugünkü çalışmanın toplumsal yaşamdaki kadının rolünün bilim dünyası ile beraber  ele alınması ve bir yol haritası çıkarılması açısından oldukca kıymetli bulunduğunu belirten Çağıner,  sempozyuma katkı koyan her insana teşekkür etti. 

GARDİYANOĞLU.” KADININ OLDUĞU YERDE SEVİYE VE BAŞARI VARDIR”
Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu  da konuşmasında “Kadının olduğu yerde düzey , konuşma ve başarı vardır’’  diyerek, mecliste hanım sayısının artmasını arzu ettiğini dile getirdi. Hukuka en gereksinim duyulan dönemden geçildiğini dile getiren Gardiyanoğlu hukukta her insanın eşit bulunduğunu ve hukuk terazisinin çalıştığını kaydetti. 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.