DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

KIBRIS Töre "3 Devlet Tek Millet" etkinliğine katıldı…

KIBRIS
                                        Töre "3 Devlet Tek Millet" etkinliğine katıldı…
25.09.2023 12:08
8
A+
A-

[ad_1]

Azerbaycan-Türkiye-Şimal Kıbrıs Bölgesel Entegrasyon Seminer Serisi Online oturumla gerçekleşti Zoom platformu üstünden Azerbaycan “Sonsuz Birlik” Gençlik Kamu Birliği’nin düzenlemiş olduğu BZT Akademi, Turan Akademi, Azerbaycan Gençliğe Katkı Kamu Birliği ve “Türk Dünyası İzleme Merkezi’nin” destekleriyle; Azerbaycan-Türkiye-Şimal Kıbrıs “3 Devlet, Tek Millet” Forumu gerçekleşti. Etkinliğe KKTC’den Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Türkiye’den Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ,Birleşmiş Milletler Diplomatı BM İnsan hakları ve Müdafa Komite üyesi Mirdamed Azizov ve öteki STK temsilcileri ile genç diplomatlar yer aldı.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, etkinliğe katılanları selamlayarak, her üç devletin de birbirine soy bağıyla bağlı bir topluluk bulunduğunu, aynı kaderi, aynı acıyı paylaştığını altını çizdi. Ek olarak Azerbaycan’ın, Türkiye’nin ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarih ve kültürünün genç nesiller içinde, bilhassa Türkçe konuşan STK’lar içinde tanıtılmasının büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti. Töre konuşmasında şunları söylemiş oldu: “Avrupa devletleri birliği var, Arap devletleri birliği var, İskandinav devletleri birliği var, Türk devletleri birliği niçin olmasın? Ben Türk milletinin temsilcisiyim, kendini Türk gören her insanın temsilcisiyim” ifadelerini kullandı.

TÖRE: AZERBAYCAN’IN KKTC’Yİ TANIMASINI CAN-I GÖNÜLDEN İSTİYORUZ VE BUNA HAZIRIZ
Meclis Başkanı Töre Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci üye olarak KKTC’nin resmi adıyla katılmasının önemine vurgu yapmış oldu. Töre “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bu yılda BM 78’nci genel kurulunda KKTC’yi tanıyın çağrısını yapmış oldu  ve “Biz ilk tanınmayı Azerbaycan tarafınca bekliyoruz ve bunu can-ı gönülden bekliyoruz” dedi.
Töre sözlerinin devamında ise  “Azerbaycan iyi mi ki zulümler yaşamış olduğu halde Bayrağını göklerde iyi mi dalgalandırdı iyi mi kesin durdu bizde aynı şekilde KKTC bayrağımızı dalgalandırıyoruz ve göndere çekilen Bayrağımız asla inmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Töre genç iştirakçilerin sorularını da yanıtlayarak “Dünya bizlerden korkmasın bizde dünyadan korkmuyoruz şu sebeple her milletin bağımsızlık hakkıdır bu dünya Güçlülerin kazanılmış olduğu değil haklıların kazanacağı adil bir dünya olmalıdır” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.