DOLAR
32,2702
EURO
35,0972
ALTIN
2.471,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Toros: Tatar ile Üstel Azerbaycan’daki tanıtım faaliyetini kendi siyasetlerine araç-gereç etti

KIBRIS
                                        Toros: Tatar ile Üstel Azerbaycan’daki tanıtım faaliyetini kendi siyasetlerine araç-gereç etti
17.10.2023 14:36
9
A+
A-

[ad_1]

CTP Milletvekili Fikri Toros, BRT’de 14. Saat programına katılarak, Cumhurbaşıkanı Ersin Tatar ile Başbakan Ünal Üstel’in Azerbaycan ziyaretini değerlendirdi.  

Toros, “Bu tür tanıtım etkinliklerinde o tanıtılan faaliyetten görevli bakanın ve bakanlık çalışanının de iştirakı önemlidir…Ben bunlara da destek veren birisiyim. Fazlaca iyi bulunduğunu düşünenlerdenim. Dolayısıyla Sayın Arıklı ile Ataoğlu’nun bu faaliyete destek vermesi oldukça organik ve düzgüsel buluyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakanın Azerbaycan’da bulunması tanıtım faaliyetini kendi siyasetlerine araç-gereç olarak kullanmaya girişim olarak nitelendirdim. Gerek yaptıkları açıklamalar, gezi öncesinde süregelen çarpıcı sözler gerekse orada bulundukları sürece yaptıkları konuşmalar, açıklamalar kullandıkları ifadeler, gerekse sayın Ersin Tatar ile sayın Aliyev’in yapmış olduğu görüşmeden sonrasında meydana getirilen açıklamalar gerekse bugün Adaya dönüşlerinde yaptıkları açıklamalar vakası tamamen bu benim yalnızlık sevdası olarak nitelendirdiğim iki devletli çözüm siyasetine araç-gereç etmek olmuştur. Bunu en sert ifadelerle kınadığımı, yanlış bulduğumu ve zarar verdiğini ifade etmek isterim. Bu meydana getirilen açıklamalardan sonrasında Azerbaycan’ın Şimal Kıbrıs ile herhangi bir ilişki varsaydı gündeminde bu açıklamalar o gündeme rağmen davranışlarında ölçülü olmalarına yol açacak. Şu sebeple Azerbaycan BM üyesi bir devlettir. Güvenlik Konseyi kararlarına uymak mecburiyetinde olan bir BM sözleşmesi tahtında bir ülkedir. Dolayısıyla bu tür gerçek dışı açıklamaların olması o birazcık ilkin takdir ile bahsettiğim ekonomik örgütlerin girişimlerine gölge düşürecek açıklamalardır” dedi.

“UTANILACAK BİR TAVIR”

Toros, “Bu tür ilişkiler yalnız ekonomik sınırlarda kalması lazım. Biz tanınmamış bir ülke değil miyiz. Biz hemen hemen çözümlenmeyen Kıbrıs problemininin bir müstakbel federal ortağı değil mi? Buraya uygulanan bazı izolasyonlar yok mudur? Bizi tanıyan tek ülke Türkiye olduğu bilinmemekte mi? Bizim limanlarımız üstünde yaptırım yok mudur? Bizim finansmanımız, tapularımız üstünde tartışmalar yok mudur? Denizlerimizde münakaşa yok mudur? Bu tarz şeyleri göz ardı mı edelim. Bu tarz şeyleri göz ardı ederseniz deve kuşu misali kendi kendinizi doygunluk etmekle sınırı olan kalırsınız. Ve hepsi tüm dünyanın ilgi odağının İsrail-Gazze olduğu günlere denk getiriliyor. Birçok ülkenin, birçok ülke liderinin programını iptal etmiş olduğu kendi ülkesinde gerek insani yardım gerek sulh çağrıları gerekse diplomatik girişimlerle meşgul olduğu bir haftada bizimkiler bunu yapıyorlar. Bunun takdirini size bırakıyorum. Hakkaten bu oldukça üzücü, oldukça utanılacak bir tavır, davranıştır” dedi.   

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.