Gazimağusada binlerce şahıs “Adalete Işık Tut” sloganıyla ve meşalelerle “Şampiyon Melekler” için ve zelzele suçlularının ihtimaller içinde kastla yargılanması talebiyle yürüdü

Karakaya: “Can parçalarımızın hakkını aramak ve hakkaniyet adına meslek icra edenlere sesimizi duyurmak için yollardayız”

“Gerekirse dünyanın her yerinde ve son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz”

Gazimağusa, 30 Kasım 23 (TAK) 6 Şubat depreminde yerle bir olan, 35’i KKTC’den 72 kişinin yaşamını kaybetmiş olduğu İsias Otel ile ilgili kısa sürede Adıyaman’da başlaması beklenen davada 11 sanığın ihtimaller içinde kastla yargılanmasını talep eden binlerce şahıs, Meleklerin şehri Mağusa’yı meşalelerle aydınlattı.

Türkiye Cumhuriyeti adaletine ses vermek suretiyle Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe aileler başta olmak suretiyle, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasal parti başkan ve temsilcileri, öğrenciler, aileler ve ülkenin değişik bölgelerinden gelen vatandaşlar katıldı.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji önünden süregelen yürüyüş Mağusa’nın simgesi olan Zafer Anıtı’nda tamamlandı. Fiil esnasında meşalelerle “ADALET” yazıldı. Hukukçular yürüyüşe cübbeleriyle katılırken, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri “İsias Ortak Davamız” pankartını taşıdı. Yürüyüşün sonunda Şampiyon Melekler için taşınan meşaleler Zafer Anıtı’nın etrafına bırakıldı. 

Karakaya

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, burada yapmış olduğu konuşmada “Esas şimdi başlıyor” diyerek adalete ışık tutmak, suçluların ihtimaller içinde kastla yargılanması için Türkiye Cumhuriyeti adaletine seslenmek için yollarda olduklarını söylemiş oldu.

Karakaya, bilirkişi raporlarının da söylediği, her insanın de bilmiş olduğu gerçeğin hukukun üstünlüğüyle ispatlanması için savaşım ettiklerini ifade ederek, “Zelzele suçlularının cezası sadece ihtimaller içinde kastla verilebilir” dedi.

Kamuoyuyla paylaşılan iddianame için kabul yada iade mevzusunda tanınan 15 günlük sürenin yarın dolacağını söyleyerek, bundan dolayı bu akşam bu yürüyüşü düzenlediklerini kaydeden Ruşen Karakaya, “Gerekirse hakkaniyet yerini bulana dek, dünyanın her yerinde ve son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz …” şeklinde konuştu.

Gazimağusa'da uyuşturucu... 1 kişi tutuklandı

Gazimağusa’da uyuşturucu… 1 şahıs tutuklandı

Can parçaları Şampiyon Meleklerin, kısacık hayatlarında şenliklerle, kutlamalarla, spor karşılaşmalarıyla Mağusa sokaklarına sevinç saçtığını söyleyen Karakaya, 6 Şubat’tan bu yana hakkaniyet ve şampiyonların adını yaşatmak için savaşım verdiklerini açıkladı.

Yoklama alındı.. Yürüyüşe katılanlar gözyaşlarını tutamadı…

Konuşmasını 6 Şubat’ta kaybettikleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velililerin adını çağırıp yoklama alarak tamamlayan Karakaya, gözyaşlarını tutamayan kalabalığa, “Ağlamak yok, mücadeleye devam” diyerek seslendi.

Karakaya’dan sonrasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da izahat yapmış oldu.