Odadan verilen bilgiye bakılırsa, Kıbrıs Türk Tecim Odası Başkanı Turgay Deniz etkinliğin  açılış konuşmasını gerçekleştirmiş oldu. Ödüllerin de takdim edilmiş olduğu gecede, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu , Ana Karşıcılık CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve  Dünya Odalar Federasyonu Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu  da konuşma yaparak, Tecim Odasının 65. Yılını kutladılar.

Deniz konuşmasında, Kıbrıs Türk Tecim Odası’nın, kurulduğu günden beri Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin bir parçası bulunduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Varoluş mücadelemiz, akıp giden zaman içinde beraber değişik şekiller almıştır. Büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği benzer biçimde, en mühim askeri ve siyasal zaferler bile ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça halka mutluluk ve refah getiremezler. Mücadelemizin bugünkü aşaması, ekonomik olarak da bir zafer kazanma amacı gütmektedir. Kıbrıs Türk Tecim Odası, 65 senedir bu öğüdü de dikkate alarak Kıbrıs Türk ekonomisinin bütünlüklü olarak geliştirilmesini, halkın refah ve esenliğinin artırılmasını başlıca amaç olarak benimsemiştir. Bu amaca yönelik yapılacak oldukca işler, üstlenilecek oldukca mühim görevler var. 65 yıl bu görevleri ifa etmek için harcanan çabalarla geçti. Bundan bu şekilde de aynı kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

Deniz,  Oda’yı kuran ve bugüne gelmesini elde eden rahmetli kurucularını rahmet ve şükranla anarken hayatta olan büyüklerine uzun ömürler diledi; bugüne gelmelerine ve mücadelelerini sürdürmelerine katkı koyan tüm üyelerine işlerinde ve toplumsal çalışmalarında başarılar diledi.

-Ödüller

Gecede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve  Dünya Odalar Federasyonu Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu’na  Kıbrıs Türk Tecim Odası 65. Kurum Yılına Hususi Yüksek Onur ve Hizmet Ödülü takdim edildi.  Hisarcıklıoğlu’na ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıs Türk Tecim Odası Başkanı Turgay Deniz takdim etti.

Ek olarak gecede 2022 yılı Gelir Vergisini en fazla beyan eden kişi olarak  Tahir Topal Serena Group’a Vergi Onur Ödülü takdim edildi.  Vergi Onur Ödülü’nü Tahir Topal’a Başbakan Ünal Üstel takdim etti.

Gecede 2022 yılı Kurumlar Vergisini en fazla beyan eden kurum olarak Türkiye İş Bankası A.Ş.’ye Vergi Onur Ödülü takdim edildi. Vergi Onur Ödülü’nü Türkiye İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin aldı. Serhan Akşahin’e ödülünü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Ana Karşıcılık CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman takdim etti.

Etkinliğin ana sponsoru olan Albank Ltd.’e teşekkür plaketi  Albank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Karavelioğlu’na takdim edildi. Ahmet Karavelioğlu’na plaketini Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu takdim etti.

Etkinliğin altın sponsoru olan Serhan Kombos Otomotiv LTD.’e teşekkür plaketi takdim edildi. Serhan Kombos Otomotiv adına teşekkür plaketini Songül Kombos aldı. Sevgül Kombos’a plaketini Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş takdim etti.

Etkinliğin gümüş sponsorları olan M. Kemal Deniz ŞTİ. Ltd, Başman Group of Companies’e, Orhan Shevket &Son LTD.’e, Kiğılı Markası ve Oreo Trading LTD’ teşekkür plaketi takdim edildi. M. Kemal Deniz Şti. adına teşekkür plaketini şirket yetkilisi Kemal Deniz aldı. Deniz’e plaketini Mersin Deniz Tecim Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, TKO TC Tarafı Eş-Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu takdim etti.

Dinçyürek: 2024 yılında kesintisiz ilaca erişimi hedefliyoruz

Dinçyürek: 2024 senesinde kesintisiz ilaca erişimi hedefliyoruz

Başman Group of Companies adına teşekkür plaketini Başman Group of Companies Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman aldı. Başman’a teşekkür plaketini Polatlı Tecim Odası Başkanı Ülvi Sakarya takdim etti.

Orhan Shevket &Son Ltd.  adına teşekkür plaketini şirket direktörü Orhan Şevket aldı. Şevket’e teşekkür plaketini Mardin Tecim ve Endüstri Odası Başkanı Hatip Çelik takdim etti.

Kiğılı markası adına teşekkür plaketini Kıbrıs Direktörü Alp Cengiz Alp aldı. Alp’e teşekkür plaketini DEİK Türkiye/KKTC İş Konseyi Başkanı Fatih Mehmet Keçebir takdim etti.

65 Yıl Galasına KKTC Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Yüksek Mahkeme Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi, Ana Karşıcılık CTP Genel Başkanı, Bakanlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve bir oldukca konuk katıldı. Gecede 65. Yıla hususi pasta kesimi ile sonlanmış oldu.