Odadan meydana getirilen açıklamaya nazaran, Türk Tecim ve Endüstri Odaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasını yapmış olduğu etkinlikte, Kıbrıs Türk Tecim Odası Başkanı Turgay Deniz de konuşmacı olarak yer aldı.

Deniz konuşmasında Türk Devletler Teşkilatı Tecim ve Ekonomiden Görevli 12. Bakanlar Toplantısı kapsamında düzenlenen “Türk Dünyası İş ve Yatırım Forumu”nda bulunmanın memnuniyetini dile getirdi.

Türk Dünyası İş Forumu’nun bilhassa uzun senelerden beri ambargolar altında yaşatılmak istenen Kıbrıs Türk halkı ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bakımından fazlaca mühim bulunduğunu sözlerine ekleyen Deniz, bu önemin bilincinde olarak forum çalışmalarına en iyi şekilde katılmaya itina gösterdiklerini belirtti.

Deniz, sözlerine şöyleki devam etti:

“Beklentimiz iş insanlarımız ve kuruluşlarımız arasındaki ilişkileri geliştirmek, ticari ilişkiler tesis etmek ve bu tarz şeyleri devamlı hale getirmektedir. Sayın bakanlarımızın da desteğiyle, üye ve gözlemci devletler arasındaki ticareti ve ana para hareketlerini kolaylaştıracak adımları atılmasının iş ilişkilerimizi giderek geliştireceğine ve bizleri soyutlamak için emin bir halde çalışanların oyunlarının boşa çıkacağına inanıyoruz”

Ombudsman Varol, İtalya'da Uluslararası Ombudsman Konferansı’na katılacak

Ombudsman Varol, İtalya’da Internasyonal Ombudsman Konferansı’na katılacak

Deniz konuşmasının sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte Deniz’e Yönetim Kurulu Üyeleri Evren Günsel Erçelik, Alp Cengiz Alp, Genel Yazman Aysun Önet İleri, Genel Yazman Yardımcısı Mustafa Ergüven ve İş Geliştirme Uzmanı Ayten Dellaloğlu birlikte rol aldı.