Tatar, 10 Aralık “İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bildiri yayımladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mesajında şu ifadeleri kullandı.

“1948 senesinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafınca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesi ile her yıl kutlanan bu mühim gün, insan haklarına ve evrensel değerlere dikkat çekmek, insan hakları ihlalleriyle savaşım etmek ve insan hakları mevzusundaki farkındalığı çoğaltmak amacı taşımaktadır. 

İnsan haklarına saygı ve kıymet verilmesi icap ettiğini vurgulamak için duyuru edilen bu mühim günde Birleşmiş Milletlere, Kıbrıs’ta iki halk bulunduğunu ve insan hakları dolayısıyla Kıbrıs Türk Halkı’nın da minimum Kıbrıs Rum Halkı kadar Kıbrıs adasında söz sahibi bulunduğunu hatırlatmak isterim. 

66 trafik kazasında 3 can kaybı, 22 yaralı

66 trafik kazasında 3 can kaybı, 22 yaralı

Kıbrıs Türk Halkı’nın 1963 senesinde katliamlarla başlamış olan devlet yapısının dışına itilme ve 1974 sonrasında yaşamış olduğu izolasyonlar kabul edilemez. İnsan haklarının, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nde bu kadar öne çıkarılmasına karşın Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk Halkının yaşamış olduğu ambargolar ve mecburi olarak federasyon yapısının kabul ettirilmeye çalışılması insan haklarına aykırı davranışlardır. 

Gazze’de bugün yaşanmış olan insanlık dışı vakalara ve on binlerce sivilin katledilmesine izleyici kalan AB ve BM’nin insan haklarından söz etmesi kabul edilemez bir davranıştır”