DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Ünal Üstel: Zamanı Mesuliyet Üstlendik, Yürekli Adımlar Attık

KIBRIS
                                        Ünal Üstel: Zamanı Mesuliyet Üstlendik, Yürekli Adımlar Attık
01.11.2023 15:15
1
A+
A-

[ad_1]

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke bölgesini ziyaret etti. 
Ziyaretinde, UBP Lefke İlçe Başkanı Adil Özgey tarafınca karşılanan Üstel’e, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ve UBP Milletvekili Fırtına Karanfil de birlikte rol aldı.    
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümeti kurma görevini kendisine vermesinin üstünden bir buçuk yıl geçtiğine işaret ederek, geçmiş yıllarda benzeri görülmemiş yoğunlukta harcadıkları mesai ile mühim yasaları ve projeleri hayata geçirmeyi başardıklarını söylemiş oldu. 
“Göreve geldiğimiz günden bugüne, uzun senelerdir bekleyen köklü sorunların çözümüne yönelik zamanı bir mesuliyet yüklendik. Korkmadan, cesaret ve kararlılıkla, seneler boyu atılmayan adımları attık,  yapılmayan reformları yaptık,  tamamlanmayan projeleri hayata geçirdik. Mecliste de boş oturmadık. Milletvekillerimiz yasama görevlerini yerine getirmek için komitelerde canla başla çalıştılar. Tarihte en oldukça yasa meydana getiren hükümetlerden biri olduk” şeklinde konuştu.

“CESURCA ADIMLAR ATTIK”
Üstel, “Hep beraber canla başla çalıştık. Mühim yasa ve projeleri hayata geçirdik. Yürekli adımlar attık ve zamanı sorumluluklar üstlendik” dedi.  
Üstel ek olarak, “Türk Lirasında yaşanmış olan kıymet kaybını dikkate aldık alım enerjisini korumak için çalışanlara yüzde 100’e yakın artış verdik. Yaşam Pahalılığını yılda 3’e çıkarıyoruz. Hususi sektöre hususi prim desteğini sürdüreceğiz. Toplumsal tardım alanların maaşlarını da yüzde yüz artırdık.  Her kesime dokunduk ve dokunmaya da devam edeceğiz.  Teşvik vermeyi sürdüreceğiz. Her kesime kaynaklar dahilinde yetişmeye çalışıyoruz. Sadece şundan güvenilir olun ki; Anavatan Türkiye’mizin desteğiyle büyük projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“SAYIN ERDOĞAN’IN BAŞLATTIĞI YENİ AÇILIM SÜRECİNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
KKTC devletinin ve insanının daha ileriye gitmesini istemeyenlere rağmen, daha iyisini, daha güzelini, oldukça emek harcayarak halletmeye devam edeceklerini vurgulayan Üstel,  “Ulusal davamızda yeni politikamız  ve iki devlet temelinde çözüm prensibimiz ortada… Federasyon tezi artık bitmiştir. Yanı başımızda bir harp var. Dünya seyrediyor. Biz bu acıların aynısını yaşadık. Fakat yanımızda Anavatan Türkiye’miz vardı. 20 Temmuz 1974 ile bu adaya sulh geldi. Bugün Filistin’in garantörü yok. İsrail her gün saldırıyor. Hastaneleri bombalıyor. İnsanlar göz bakılırsa bakılırsa ölüyor. Gidecek bölgeleri yok, su yok, yiyecek yok. Nerede insan hakları? Nerede BM Güvenlik Konseyi? Nerede AB? Birileri hala federasyonu, Türkiye’nin içinde  olmadığı AB’yi korumak için çaba sarfediyor, garantörlüğü sulandırıyor… Biz bu tarz şeyleri kabul etmiyoruz. Anavatan Türkiye’mizin desteğiyle, dış dünya açılım yolculuğumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Türki Devletleri Teşkilatı ile ilişkilerin her geçen gün arttığına da işaret eden Ünal Üstel, zamanı Azerbaycan ziyaretinin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşılacağını kaydetti. 
Üstel, KKTC’yi dünyayla kucaklaştırma sürecinin adım adım ilerleyeceğini söylemiş oldu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.