DOLAR
32,2525
EURO
34,8245
ALTIN
2.425,77
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

KIBRIS Üstel: Devletimizi, hak etmiş olduğu benzer biçimde dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz

KIBRIS
                                        Üstel: Devletimizi, hak etmiş olduğu benzer biçimde dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz
27.10.2023 02:34
4
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyet Meclis, Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde gazilere hitap eden Başbakan Üstel, konuşmasına, “Bugün bu ülkede hem Türkiye Cumhuriyeti hem de KKTC bayrağı dalgalanıyorsa siz değerli ziyaretçilerimizin mücadelesi ve dik duruşu sayesindedir” dedi.
Başbakan Üstel, 20 Temmuz 1974 Harekatı’na atıfta bulunarak, “ Anavatan Türkiye, bundan tam 49 yıl ilkin, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin “Güvence ve İttifak Anlaşmalarından” doğan hukuki hakkını kullanarak  bir tek Türklere değil Rumlara da sulh getirmiş, insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak, adaya tekrardan sulh ve refah ortamını tesis edilmesine olanak elde etmiştir.Ve siz gazilerimiz yardımıyla, hepimiz bugün özgürce bu havayı solunum edebiliyoruz” dedi.  Üstel, yanıbaşımızda yaşanmış olan İsrail- Filistin savaşını da örnek gösterdi ve “Kıbrıslı Türkler de geçmişte aynı eziyet ve ızdırapları çekmiştir. Müslüman kardeşlerimiz, hanımlarımız, çocuklarımız insanlık suçu işlenerek öldürülüyor. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan başkası barışın tesis edilmesi için ciddi bir girişim yapmıyor. Hani Avrupa Birliği, hani Birleşmiş Milletler, hani insan hakları?” diye konuştu .
Başbakan Üstel, Kıbrıs mevzusunda 50 senedir devam eden çözüm çabalarına ve  Türkiye Cumhurbaşkanı   Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu KKTC’nin tanınması çağrısına  değinerek şunları kaydetti:“50 senedir  devam eden çözümsüzlüğün sebebi Rum tarafının ortaya koyduğu uzlaşmaz tavırdır.  Bizlere ‘gelin kölemiz olun’ antak kalma yapalım deniyor. Fakat oldukca yanılıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti ile Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halklarının sarsılmaz bağlarla geliştirdiği ilişkileri, karşılıklı sevgi saygı ve kardeşlik hukukumuza dayalı olarak geliştirmeye devam ediyoruz.
Aradan geçen 50 yılda, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük yardımıyla halkımız uygulanan tüm haksız baskı ve ambargolara karşın bu yıl 40. yaşını kutlayacağımız devletimizi, hak etmiş olduğu benzer biçimde dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz.”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.