DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

KIBRIS Üstel: Dünyayla Kucaklaşıyoruz

KIBRIS
                                        Üstel: Dünyayla Kucaklaşıyoruz
25.10.2023 22:07
3
A+
A-

[ad_1]

Gençlere kendisine gösterdikleri sıcak ilgi ve samimi destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasına süregelen Üstel, “Gençlerimiz ülkemizin geleceği adına en mühim varlıklarımız. Yanı başımızda değişik ülkelerin gençlerinin ne zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğine şahit olduğumuz günlerden geçiyoruz. O yüzden gençlerimize haiz çıkacağız, onları refah ve itimat içinde kendi vatanlarında geleceğe taşımak için canla başla çalışacağız” dedi.
Gençlerin Gazze hassasiyetine de vurgu meydana getiren Üstel, savaşın bir an ilkin bitmesini dilerken, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimlerini yakından izlediklerini, kısa zamanda netice alınmasını istediklerini belirtti.
Filistin Halkı’nın yaşadıklarının her insana acı bir örnek olduğuna işaret eden Üstel, “Anavatan Türkiye’nin güvencesinin kıymetini gençlerin bu süreçte daha iyi anladıklarını düşünüyorum. Bugün devletimizde mutlu ve huzurluysak, bu Türkiye’nin desteğiyledir. 1974’te bu ülkeye sulh gelmiştir” dedi.
Gençleri yep yeni bir geleceğin beklediğine işaret eden Üstel, “ Biz bu devleti, yarının Cumhurbaşkanı, başbakanı olarak gençlere emanet edeceğiz. Gençlerimiz engelleme altında. Ekonomik ve spor ambargoları hala sürüyor. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bizim için yoğun bir çaba harcıyor. Ikimiz de anavatanımızdan aldığımız güçle Azerbaycan’la da ilişkilerimiz geliştiriyoruz. Artık yeni bir yola çıktık. Yeni bir sayfa açıyoruz” ifadelerini kullandı. 
AZERBAYCAN’LA EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ 
Gençlere hitabında Azerbaycan ziyaretlerine de vurgu meydana getiren Üstel, Azerbaycan ziyaretini yeni gelecek hedefi ve dünya ile kucaklaşma hedefinin ilk adımı olarak gördüklerini söylemiş oldu. 
Üstel,” Azerbaycan ziyaretimiz kültürel, sportif, diplomatik ilişkilerimizin gelişmesi adına son aşama mühim bir ziyaret oldu.  Orada bakanlarla görüşme fırsatı da yakaladık. Bilhassa eğitim alanında ciddi işbirlikleri için mühim fırsatlar var. Azerbaycan şu anda dünyaya yüz bine yakın talebe gönderiyor. Bu büyük potansiyelden bizim de yararlanabilmemiz için lüzumlu temasları yaptık. Kısa zamanda somut adımlarla bunu pekiştireceğiz” dedi.
Üstel, “Yeni dönemde  Azerbaycan’la endüstri, gezim, ve eğitimde alanlarında ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ortaya çıkacak bu yeni potansiyelden gençlerimiz de yararlanacak.  ‘Üç devlet tek millet’ vizyonumuzu gençlerimiz devralıp yürüyecek. Azerbaycan ve öteki Türk devletlerinde gençler adına da oldukca ciddi fırsatlar var ” dedi.

“DÜNYAYLA KUCAKLAŞIYORUZ”
Üstel  sözlerine şu şekilde devam etti:
Artık bir yola çıktık. Sayın Erdoğan’ın girişimleri ortada. Türk Devletleri Teşkilatı ile ilişkilerimiz arttı. Bakanlarımız temaslarını artırdı. Dünyayla kucaklaşıyoruz. Bu açılımda aslolan hedefimiz; gençlerimizi dünyada ile buluşturmaktır. Gençlerimizi toplumsal, siyasal ve kültürel anlamda daha etken hale getireceğiz. Yolumuz uzun… Bu yolda gençlerimize ve onların düşüncelerine daha oldukca ihtiyacımız var.  Gençlerimizi, dünyanın çeşitli ülkelerine gönderip, oradaki gençlerle buluşturma hedefimiz var.  Gençlerimizi hem parti içinde hem de ülkenin çeşitli yönetsel noktalarında daha da ön plana çıkaracağız. Ülkemiz ve devletimiz için planlı ve emin bir halde çalışmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.  Eğer birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edersek, önümüzde kimse durması imkansız. Yürüdüğümüz bu yeni dünya yolunda halkımıza ve gençlerimize güveniyoruz
 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.