DOLAR
32,2233
EURO
34,6519
ALTIN
2.391,46
BIST
10.195,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C

KIBRIS Üstel: Hedefimiz KKTC’yi daha da ileriye taşımaktır

KIBRIS
                                        Üstel: Hedefimiz KKTC’yi  daha da ileriye taşımaktır
21.10.2023 05:11
2
A+
A-

[ad_1]

Başbakan Ünal Üstel, kabulde yapmış olduğu konuşmasına İstanbul Endüstri Odası başkan ve meclis üyelerini KKTC’de ağırlamaktan ve konuk etmekten duyduğu mutluluğu açıkladı. Başbakan Ünal Üstel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti’nde söz sahibi olan odalarla olan işbirliklerimiz biz için oldukça önemlidir.  Türkiye Cumhuriyeti’ndeki odalarla beraber ortaklık çalışmalarımız devam ederken, alınyazısı birliği yaptığımız kardeş devletimiz Azerbaycan’daki odalarla da gerek ekonomik gerek toplumsal gerekse kültürel anlamda işbirliklerimiz olacaktır. Hedefimiz İstanbul Endüstri Odası benzer biçimde öncü sektörlerin sesi olan odalarla beraber emek harcayarak, KKTC’yi  daha da ileriye taşımaktır. Biz Akdeniz’in ortasında küçücük bir ada olabiliriz fakat Kıbrıs adasının stratejik öneminin de fazlasıyla farkındayız. Sizlerle yürüteceğimiz ortak emek harcamalar ve projelerle beraber,  dünyaya açılma hedefimizde güvenilir adımlarla yol alacağız. “Üç devlet, tek millet” şiarıyla,  Türk dünyası içinde oldukça daha iyi bir noktaya geleceğimizden şüphem yoktur. Daha kuvvetli bir KKTC için hep beraber bu mücadeleyi, Türkiye’nin katkılarıyla sürdürmeye devam edeceğiz ve ümit ediyorum ki gelecek günlerde daha kuvvetli bağlarla hep beraber yolumuzu daha kuvvetli bir halde  yürüyeceğiz.”

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise yapmış olduğu konuşmada, Başbakan Ünal Üstel’e kendilerini kabul etmiş olduğu için teşekkür etti ve “KKTC’ye meydana getirilen her ziyaretin biz için  anlamı ve kıymeti oldukça büyüktür. İstanbul ve Ankara biz için ne denli önemliyse, Lefkoşa ve Girne’de aynen öyledir. KKTC artık bizim yavru vatanımız değil, kardeş devletimiz haline gelmiştir.  KKTC bugün devlet kültürünü başarıyla tüm dünyaya göstermiştir. Devletinizin haklı mücadelesinde daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Burası kolay vazgeçilecek bir coğrafya değildir ve bu bayrak asla inmeyecektir. Kardeş devlet olarak sizlerle oldukça daha kuvvetli işbirlikleri yaparak, tüm dünyaya bunu ispatlayacağız” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.