DOLAR
32,2462
EURO
34,8013
ALTIN
2.424,16
BIST
10.112,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

KIBRIS Zehie Helin Reessur cinayeti… Sanık Altundağ: Vicdanım rahat değil

KIBRIS
                                        Zehie Helin Reessur cinayeti… Sanık Altundağ: Vicdanım rahat değil
26.08.2023 01:51
3
A+
A-

[ad_1]

16 yaşlarında hunharca katledilerek adam öldürmeye kurban giden Zehie Helin Reessur’u öldüren Sefer Buğra Altundağ dün tekrardan mahkemeye çıkarıldı ve İskele Kaza Mahkemesi’nde ilk soruşturma duruşmalarına devam edildi.    Polis Müfettişi Erdim Kara yeminli şahadetine devam etti ve sanığın Rum tarafınca KKTC’ye iade edildikten sonraki ilk sözlü itiraflarını mahkemeye aktardı. Kara, sanığın 
“Gelip, teslim olacaktım. Vicdanım rahat değil. Size her şeyi anlatacağım” 
şeklindeki ilk itiraf içerikli beyanlarını anlatıp, iki ayrı gönüllü ifadesini mahkemeye sundu. Dün meydana gelen celsede ifadeler okunmadı.    Müfettiş Erdim Kara, cinayetle ilgili topladıkları tüm olguları mahkemeye aktarmayı sürdürdü ve toplam 128 emarenin 107’sini mahkemeye sundu. Duruşmada sanık adına avukat İsmet Baykur hazır bulunmuş oldu.    Yargıç Şevket Gazi’nin huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak, İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube Amiri Erdim Kara’yı şahit kürsüsüne çıkardı.
 “Katliam mahallinde 13 dakika kaldı”  
Müfettiş Erdim Kara, bölgede alınan bir kamera kaydında saat 01.59’da siyah renk Nissan marka bir aracın inşaat alanına giriş yapmış olduğu ve 02.12’de aynı noktadan ürkü içinde çıkış yaptığını belirlediğini söyledi.    Kara, kamera kayıtlarında araçla ilgili meydana getirilen incelemede mevzu Nissan Navara marka aracın kapı alt kısımlarından iki tekerlek içinde 4 tane açık mavi renk led ışıkların yandığı ve bu ayrıntının öteki araçlardan değişik bir özellik yarattığı ve şahıs tarafınca yapıldığı yönünde bulguya eriştiklerini kaydetti.    Kara, bahse mevzu kamera kayıtları daha evvel mahkemeye emare 1 olarak sunulduğunu anımsattı.    Müfettiş Erdim Kara, sanık ve maktule ilişkin temin edilip, mahkemeye emare sunulan telefon görüşmelerinin detaylı dökümünü emare 85 olarak sundu.    
Kara, maktule ilişkin telefon dökümünü emare 86 olarak, Bahadır Özcan’a ilişkin ikametgahta meydana getirilen arama esnasında tespit edilen bulguların fotoğraflanmasının sağlandığı CD’yi ise emare 87 olarak sundu.    Kara, meselede maktulün öldürülmesinde şüpheli görülen sanığın tutuklanabilmesi için İskele Kaza Mahkemesi’nden sanığın aleyhine tutuklama emri alındığını söyledi.    Kara, bu yönde alınan emri emare 88 olarak mahkemeye ibraz etti.    Kara, sanığın tespit edilebilmesi için aranan kişi duyuru edildiğini belgeyi emare 89 olarak sundu.    Erdim Kara, sanığın ikamet etmiş olduğu Mağusa’daki ikametgahın aranması için alınan emrini emare 90 olarak sundu. Kara, aramada kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığını belirtti.
 “Rum yönetimine firar etti”    
Müfettiş Erdim Kara, sanığın Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçme olasılığı olduğundan Lefkoşa’da bulunan Informasyon Değişiklik Ofisi ile temas kurularak, tespiti halinde iade edilebilmesi için lüzumlu girişimi başlattığını söyledi.    Kara, meydana getirilen müracaat doğrultusunda sanığın GKRY’de tutulduğu ve Ledra Palas Kara Giriş Kapısı’ndan iade edileceği bilgisini alıp, bir polis ekibi ile beraber sınır kapısına gittiğini belirtti.    Kara, saat 19.25’te sanığın Sulh Gücü yetkilileri tarafınca hazırlanan belge ile iade edildiğini kaydedip, belgeyi emare 91 olarak sundu. 
“İlk sözü ‘Gelip, teslim olacaktım’ oldu”   
 Müfettiş Erdim Kara, saat 19.10’da sanığı teslim aldıktan sonrasında sanığa işlediği suçları kanuni uyarma tahtında bildirdiğini ve sanığın cevaben, “Gelip, teslim olacaktım” söylediğini mahkemeye aktardı. Kara, sanığı tutukladığını ve üstünde meydana getirilen aramada giymekte olduğu montun cebindeki çakmağı emare 92 olarak sundu.    Kara, sanıkla beraber teslim alınan sanığa ilişkin I-phone 7 marka cep telefonunu emare 93 olarak mahkemeye ibraz etti.    Kara, sanığın giymekte olduğu kıyafetlerin kamera kayıtlarındaki giysilerle aynı bulunduğunun tespit edildiğini söyleyerek, kayıtları emare 94, sanığın katliam anında giydirilmiş olduğu mont, kazak, tişört, çorap, iç çamaşırı, ayakkabılarını ise emare 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 olarak mahkemeye ibraz etti.    Sanığın aynı gün hekim kontrolünden geçirildiğini söyleyen Kara, alınan hekim raporunu emare 103 olarak sundu.    Kara, sanıktan alınan kan örneklerine ilişkin raporu emare 104 olarak ibraz etti.   
“Vicdanım rahat değil. Size her şeyi anlatacağım”   
 Müfettiş Erdim Kara, sanığı Mağusa Adli Şube’de sorguladığı sırada sanığın, “vicdanım rahat değil. Size her şeyi anlatacağım” diyerek gönüllü bir ifade vermek istediğini belirtmesi üstüne tekrardan kanuni ihtarda bulunduğunu, cevaben, “Ben size her şeyi anlatacağım”söylediğini söyledi. Kara, sanığın saat 20.00 ile 20.25 saatleri içinde verdiği ifadeyi emare 105 olarak kaydetti. Kara, sanıktan temin edilen gönüllü ifadesine müteakip, maktulün kafasına vurmuş olduğu çekici, aracı bıraktığı yerde evin içine attığını söylemesi üstüne, Derinya’daki komutan ile temas kurularak, çekicin atılmış olduğu yere sanıkla beraber gidildiğini söyledi.    Kara, saat 21.36’da Derinya Kara Giriş Kapısı yolu üstünde sanığın aracı bıraktığı yerde batı kısmında bulunan tel örgülerin içinde askeri yasak bölgede kalan kapı ve pencereleri bulunmayan binayı gösterip, çekici bu binanın içine attıktan sonrasında burada yürüyerek, tellerin  üstünden atlayıp, Cenup Kıbrıs’a geçtiğini belirttiğini söyledi.    Kara, bununla beraber sanığın çekici attığını gösterdiği askeri yasak bölge içinde bulunan binayı sanığın huzurunda aradıklarını kaydetti. Kara, bina içinde tespit edilemediğini söylemiş oldu. Kara, sanığı Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edip, alınan hekim raporunu 106 olarak mahkemeye sundu.    Müfettiş Erdim Kara, sanıktan alınan el swaplarının alındığı esnada sanığa müphem mevzularla ilgili kanuni uyarma tahdında sorguladığı sırada, “Anlattım fakat tekrar anlatayım” diyerek, ikinci bir gönüllü ifade vermek istediğini belirtmesi üstüne ifadesinin alındığını söyledi.    Kara, sanığın, “Ben size vakası tekrar tam olarak anlatacağım” demesi üstüne 23.21- 00.10 saatleri içinde alınan gönüllü ifadesini emare 107 olarak mahkemeye kaydetti.    Dava duruşmaya devam edilmek suretiyle bugün saat 10.00’a ertelendi.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.