KITSAB Asbaşkanı Oğuz Akançay, fuarda, Kıbrıs Türk turizmini temsil etmenin gurur verici bulunduğunu açıkladı.

KITSAB’dan meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, 16 Kasım Perşembe günü açılışı meydana gelen fuar, yarına kadar ziyarete açık olacak.

-Akançay

Kıbrıs Türk gezim sektörünü temsil etmek amacıyla fuarda bulunan KITSAB Asbaşkanı Oğuz Akançay, Londra’daki fuarın peşinden, Ankara’daki fuara katıldığını belirterek, “Fuarlar, gezim sektörümüzün tanıtımını yapmak için hususi bir öneme haizdir fakat Ankara benzer biçimde Kıbrıs Türk turizmine katkı koyan bir şehirdeki bu fuar oldukça ayrıcalıklı bir konumda” dedi.

Fuarda, kültür ve sıhhat turizminin ön planda olmasının da kendileri için hususi bir anlam ifade ettiğini kaydeden Akançay, KKTC’nin de, son yıllarda bu segmentlerdeki ürünlerini ön plana çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Tatar: Kimse Türkiye ile KKTC arasındaki güçlü bağları koparamaz

Tatar: Kimse Türkiye ile KKTC arasındaki kuvvetli bağları koparamaz

Akançay, bu şekilde bir etkinlikte, Kıbrıs Türk turizmini temsil etmenin ise ek olarak gurur verici bulunduğunu açıkladı.

Travel Expo-Ankara Internasyonal Gezim ve Gezi Fuarı, bu yıl altıncı kez düzenleniyor.

200’ün üstünde katılımcı ile 30 binden fazla ziyaretçinin iştirak etmesi hedeflenen fuarda, sıhhat ve kültür turizminin öne çıkması ve bu iki mevzuda çeşitli paneller düzenlenmesi planlanıyor.