Kutlamalara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılacak. Bunun yanında, Türkiye ve Azerbaycan’dan heyetler de KKTC’nin 40’ıncı yıl coşkusuna ortak olacak.

Törenler Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın saat 12.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu Kurumu’ndan yapacağı konuşma ve 21 pare top atışıyla başlamış olacak.

Arkasından saat 15.00’te Dr. Fazıl Minik Anıt Mezarı’nda ve 15.30’da Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nda merasim düzenlenecek.

Gün içinde ek olarak 40’ıncı Yıl Cumhuriyet Korteji de yapılacak. Kortej saat 10.00’da Ulusal Eğitim Bakanlığı önünden başlamış olacak ve Cumhurbaşkanlığında sona erecek.

-15 Kasım’da törenler kutlama kabulüyle başlamış olacak

15 Kasım törenleri yarın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığında saat 9.00’daki kutlama kabulüyle başlamış olacak.

Lefkoşa Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na saat 9.30’da protokol sırasına gore çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin peşinden Anıt Hususi Defteri’nin imzalanmasıyla merasim sona erecek.

-Resmi Geçit Töreni

Dr. Fazıl Minik Bulvarı’ndaki resmi geçit töreni saat 10.00’da İstiklal Marşı, merasim birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramlarının kutlanmasıyla başlamış olacak.

Ileti teatisinin peşinden Lefke ve Erenköy’den getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim edilecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı temsilcisinin konuşmasıyla devam edecek merasim, halk dansları gösterisi ile Ulusal Müdafa Bakanlığı Mehteran Birliği konserinin peşinden resmi geçitle sona erecek.

– Türk Yıldızları gösterisi

Yarın saat 14.30’da Lefkoşa Mücahitler Sitesi’nde Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Ulusal Savaşım Müzesi açılacak.

Türk Yıldızları ise saat 15.45’te Girne Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde gosteri meydana getirecek.

Türk Yıldızları gösterisi öncesinde Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) ve Kıbrıs Türk Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda saat 14.00-15.00 saatleri içinde KKTC’yi selamlayacak.

-Cumhurbaşkanlığında resepsiyon

KKTC’nin 40. müessese yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde yarın akşam saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığında “Cumhuriyet Resepsiyonu” düzenleniyor. Resepsiyonda ek olarak “KKTC 40. Yıl Marşı” ilk kez kamuoyuna sunuluyor.

“KKTC 40. Yıl Marşı”nı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu seslendirecek.

-İlçelerdeki törenler

Lefkoşa Şehitler Anıtı’ndaki mahalli merasim saat 8.00’de protokol sırasına gore çelenklerin anıta sunulmasıyla başlamış olacak, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek merasim, Anıt Hususi Defteri’nin imzalanması ve şiir okunmasıyla sona erecek.

Gazimağusa’daki ilk merasim saat 14.30’da Zafer Anıtı önünde anıta çelenklerin konmasıyla başlamış olacak. Merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sona erecek. İkinci merasim, Fazıl Polat Paşa Bulvarı’nda saat 15.00’te yapılacak. 

Girne’de 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenecek merasim, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde saat 14.00’te çelenklerin sunulmasıyla başlamış olacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının  peşinden şiir ve konuşmalar yapılacak ve resmi geçit düzenlenecek.

15 Kasım dolayısıyla Güzelyurt’ta ilk merasim saat 9.30’da Güzelyurt Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek. Çelenklerin anıta sunulmasının peşinden saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. İlk merasim Yıldönümü Hususi Defteri’nin imzalanmasıyla son bulacak. İkinci merasim saat 9.45’te müze önünde düzenlenecek.

İskele’de saat 10.00’da başlamış olacak merasim Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Saat 9.30’da İskele Belediyesi önünde toplanılarak Bekirpaşa Lisesi bandosu eşliğinde Ecevit Meydanı’na yürünecek. Meydandaki merasim, çelenklerin anıta sunulmasıyla başlamış olacak. Törende, saygı duruşu ve peşinden  İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Kaymakamın konuşmasının peşinden, şiirler okunacak ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar da yapılacak. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisinin hitabı ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin horon gösterisinin peşinden merasim geçişiyle etkinlikler sona erecek.

Lefke’deki merasim ise Lefke Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde saat 14.00’te başlamış olacak. Çelenklerin anıta sunulmasının peşinden saygı duruşu ve peşinden İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek, hususi defter imzalanacak. Şiir, halk dansları gösterisi ve konuşmaların peşinden geçit töreni yer alacak.

– Bucaklar

İlçelerin yanında bucaklarda da 15 Kasım’da çeşitli merasim ve kutlamalar yapılacak.

Mehmetçik’teki merasim Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde 9.00’da yapılacak. Çelenklerin Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlamış olacak merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek. Törende konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.

Akdoğan’da Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek merasim saat 9.00’da başlamış olacak. Merasim, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin peşinden şiir ve konuşmalar ile devam edecek, AKSAD halk dansları topluluğunun gösterisi ile tamamlanacak. 

Geçitkale’deki merasim, Geçitkale Kasaba Meydanı’nda saat 9.00’da başlamış olacak. Çelenklerin konmasının peşinden, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Konuşma ve şiirlerin peşinden halk dansları gösterisiyle merasim sona erecek. 

-Öteki etkinlikler

KKTC’nin yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Şimal Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü de etkinlikler düzenleyecek.

XIII. Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi Slalom Yarışı cumartesi günü yapılacak. Yarış saat 14.00’te Cemsa Karting’de yer alacak.

Pazar günü ise XIII. Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi düzenlenecek. Ralli, saat 10.00’da Dışişleri Bakanlığı önünden başlamış olacak ve Esentepe’de Califorian Restoran’da tamamlanacak. 

– Merasim sebebiyle Gönyeli çemberi ile Honda Trafik Işıkları kavşağı içinde yol kapalı

Lefkoşa’da yarın saat 7.00’den itibaren törenin sona ereceği saate kadar, Gönyeli Çemberi ile Honda Trafik Işıkları Kavşağı içinde kalan güzergah trafik akışına kapatılacak.

Bölgede ulaşım, belirtilen saatten itibaren şu şekilde sağlanacak: 

'3 milyon TL' Mağusa'da!

‘3 milyon TL’ Mağusa’da!

“Organize Endüstri Bölgesine gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol Trafik Işıkları Kavşağı üstünden kontrollü olarak,

Gazimağusa istikametinden gelip Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gitmek isteyen sürücüler için, Lefkoşa Şimal Çevre Yolu ile Yakın Doğu Bulvarı üstünden; Gazimağusa istikametinden gelip Lefkoşa kent içine gitmek isteyen sürücüler için, Hamitköy çemberinden sola dönerek, Mimar Mehmet Vahip Caddesi ile Şht. İsmail Beyoğlu Caddesi yada Honda Trafik Işıkları’ndan sola dönerek, Şht. Mustafa Ahmet Ruso Caddesi üstünden; Gazimağusa istikametinden gelip Güzelyurt istikametine gitmek isteyen sürücüler için, Lefkoşa Şimal Çevre Yolu üstünden Gönyeli Çemberi güzergahı yada Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi üstünde bulunan Citröen Trafik Işıkları kavşağı ile Metehan-Alayköy Çevre yolu üstünden, Güzelyurt istikametinden gelip Lefkoşa istikametine gitmek isteyen sürücüler için, Alayköy-Metehan Çevre yolu yada Gönyeli Çemberi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergahı üstünden; Girne istikametinden gelip Lefkoşa istikametine gitmek isteyen sürücüler için, Girne-Lefkoşa ana yolu’nu kullanarak Gönyeli çemberi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergahı üstünden.”  

– Gazimağusa’da merasim bu yıl Fazıl Polat Paşa Bulvarı’nda olacak

Gazimağusa Belediyesi de, geçen yıllarda merasim için kullanılan İsmet İnönü Bulvarı’ndaki kanalizasyon ve yol emekleri sebebiyle törenin bu yıl Fazıl Polat Paşa Bulvarı’nda kutlanacağını duyurdu.