Meclis’ten meydana getirilen açıklamaya gore Töre mesajında, “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kurum yıl dönümünde,  Kıbrıs Türk halkı olarak Cumhuriyet Bayramımızı bu yıl büyük bir coşku, onur, kıvanç ve inançla, gelecekten güvenilir kuvvetli duygularla kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

20 Temmuz 1974  Sulh Harekâtı ile kazanılan sulh, özgürlük ve bağımsızlık ortamının 15 Kasım 1983 günü Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin duyuru edilmesiyle taçlanarak somut bir anlam kazandığını ifade eden Töre, “Tarih süresince zulme boyun eğmeyen Kıbrıs Türk halkının vatan topraklarındaki varlığı dünya ve tarih önünde duyuru edilerek Kıbrıs Türk halkı kendi topraklarına, kayıtsız şartsız egemenliğe, bağımsız ve ulusal devletine kavuşmuştur” dedi.

“Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne ulaşması verilen onurlu bir var oluş mücadelesinin neticesidir. O günlerden bugünlere gelmek kolay olmamıştır.  Mücadelemize geçmişte olduğu şeklinde bugün ve gelecekte de haiz çıkarak haklı davamızı savunmaya devam edeceğiz” diyen Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin her mevzuda Kıbrıs Türk halkının yanında bulunduğunu, her platformda Kıbrıslı Türklerin haklı davasını korumak için çaba sarfetmek için yoğun diplomatik çabalar sarf etmeye aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğini altını çizdi.

Töre mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yılmaz adadan ayrıldı 

Yılmaz adadan ayrıldı 

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik ve eşit internasyonal statü haklarının tescil edilmesinin adadaki çözümün anahtarı bulunduğunu, internasyonal toplumu, Birleşmiş Milletler prensipleriyle çelişir şekilde, ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an ilkin Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya çağrı etmesi haklı davamızın internasyonal camiada yankı uyandırması açısından oldukça mühim bir adım olmuştur. 

Nitekim bu çağrının derhal akabinde KKTC Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmiş ve bu yönde zamanı bir adım atılmıştır. Kuşkusuz bu adımların devamı gelecek ve Kıbrıs Türk halkı internasyonal arenada hak etmiş olduğu yere kavuşacaktır. Tam da bu aşamada bizlere düşen vazife, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni internasyonal toplumun saygı duyulan bir üyesi, egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanıtmak, yaşatmak ve devletimizin varlığını sonsuza dek sürdürmektir. Devletimiz güvencemiz, ay yıldızlı bayrağımız şerefimizdir. 

Bu inanç ve yoğun duygularla, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kurum yılını gururla kutlar, tüm halkımıza saygılarımı sunarım.”