Dışişleri Bakanlığı tarafınca Gazze’de bulunan vatandaşların güvenli tahliyesine ilişkin yazılı bir izahat yapılmış oldu.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı olarak, İsrail ile Filistin içinde çatışmaların başlamasıyla beraber, kalıcı yada geçici olarak bölgede ikamet eden ve bölgeden ayrılmak isteyen Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile ailelerinin güvenli tahliyeleri için Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili kurumlarıyla lüzumlu istişareler başlatılmıştı” ifadelerine yer verildi.

Büyükbaş hayvan düşük zararları üreticilere ödendi

Büyükbaş hayvan düşük zararları üreticilere ödendi

Açıklamada, “Tahliye bekleyen yurttaşlarımız ve ailelerinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla beraber Mısır üstünden ülkemize getirilebilmelerini teminen girişimlerimiz bir süredir devam etmekteydi” denildi.

“Bu çerçevede, bugün aralarında KKTC vatandaşlarının da bulunmuş olduğu 50’ye yakın şahıs Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaşmıştır. Bu sayının artması beklenmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada, şöyleki devam edildi:

“Sınırda Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafınca karşılanan söz mevzusu grup, Kahire üstünden hava kanalıyla ülkemize intikal edecektir. Gazze’deki yurttaşlarımızın tamamının tahliyesinin güvenli şekilde ve en kısa zamanda sonuçlandırılması için çalışmalarımız devam edecektir. Gelişmeler için Dışişleri Bakanlığımız ve Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Büyükelçiliği ile Kudüs Başkonsolosluğu resmi web sayfaları ile toplumsal medya hesaplarının takip edilmesi ehemmiyet arz etmektedir.”

Dışişleri Bakanlığı Davet Merkez numarası ise şöyleki: +905338514006