Sıhhat Bakanlığı olarak geçtiğimiz hafta devletimizde Batı Nil Virüsü görüldüğünü kamuoyu ile paylaşmıştık. Şu anda Batı Nil Virüsü tespit edilen 3 hastanın 2’si taburcu edilmiş olup,  82 yaşlarında ( adam) kronik hastalığı olan 1 şahıs vefat etmiştir. 

Sıhhat Bakanlığı Temel Sıhhat Hizmetleri Dairesi sivrisineklerden bulaşan hastalıkların önlenmesi için çalışmalara aralıksız devam etmektedir.

İlaçlama çalışmalarının yanında sivrisinek tür belirleme emek harcamaları da devam etmekte olup, tedbirler mevzusunda halkımızı bilinçlendirme emek harcamaları sürmektedir.

Daha ilkin de paylaştığımız suretiyle Batı Nil Virüsü mevzusunda korunma şekilleri ehemmiyet taşımaktadır. Hastalık taşıyan sivrisineklerin uçmadan üreme kaynağında önlenebilmesi amacıyla evlerimizin çevresinde kaplarda üreyen sivrisineklerine üreme olanağı tanımamak, oluşan larvaları yok etmek için evlerimizin bahçesinde olan saksı altındaki suların, süs havuzlarının, kapların ve lastik içinde biriken suların sık sık boşaltılması ehemmiyet taşımaktadır.

“Girne sokaklarında trafik terörü yaşandığını üzülerek söylemek zorundayım”

“Girne sokaklarında trafik terörü yaşandığını üzülerek söylemek zorundayım”

Sıhhat Bakanlığı Bulaşıcı hastalıklar yasası kapsamında bulunan kurullar ve komitelerin yer almış olduğu, ek olarak tabipler birliğinin, belediyelerin, çevre dairesinin, baytar dairesinin ve belediyeler birliğinin temsilcilerinin de olduğu tüm paydaşlarla beraber harekete geçmiş ve devamlı temas halindedir.