Üstel: Bu devleti biz kurduk şimdi dünya ile kucaklaştıracağız

Üstel: Bu devleti biz kurduk şimdi dünya ile kucaklaştıracağız

KTAMS bugün 11.00-12.00 saatleri içinde İhtiyat Sandığı Dairesi’nde uyarı grevi gerçekleştirmiş oldu. KTAMS Başkanı Itimat Bengihan mevzuyla ilgili bir de basın açıklaması yapmış oldu.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nda kamu görevlilerinin temsiliyeti bulunmadığını söyleyen Bengihan, fonun kullanımında çalışanların söz hakkı olmamasının kabul edilemeyeceğini altını çizdi.

Bu mevzuda lüzumlu yasal değişikliğin yapılması amacıyla onlarca defa yazılı ve sözlü olarak talepte bulunduklarını, sadece bu mevzuda idarenin hiçbir işlem yapmadığını belirten Bengihan, lüzumlu yasal değişim yapılana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Probleminin 2008 yılından bu yana devam ettiğine işaret eden Bengihan, aslen bu sorundan bir tek İhtiyat Sandığı çalışanlarının mağdur olmadığını, 2008 yılından sonrasında kamuda işe süregelen tüm kamu çalışanlarının mağdur bulunduğunu söylemiş oldu.

Bengihan, 2008 senesinde yürürlüğe giren Toplumsal Güvenlik Yasası’yla artık ister hususi, ister kamu çalışanı olsun her insanın Toplumsal Güvenlik Yasası’na prim yatırma ve iştirakçi olma şartının getirdiğini belirterek, 2008 senesinde yürürlüğe giren Toplumsal Güvenlik Yasası’nın ilgili maddesi olan 144’cü maddesine atıfta bulunmuş oldu.

Şu anda kamu görevlileri içinde en fazlaca üyeye haiz sendikanın KTAMS olmasına ve Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın bunu bilmesine karşın, KTAMS’ın gerek Toplumsal Güvenlik Yasası kapsamındaki fona, gerekse İhtiyat Sandığı Dairesi’ndeki fona girmesi mevzusunda lüzumlu yasal düzenlemenin İhtiyat Sandığı Dairesi’nde yapılmadığını kaydetti.

Toplumsal Güvenlik Yasası’nda yazmasına karşın yasanın uygulamadığını vurgulayan Bengihan, yasanın ilgili maddesinde, “yenileri atanıncaya kadar eskisi devam eder” ibaresi bulunduğunu, sadece 15 senedir yeni atama yapılmadığını söylemiş oldu. 

KTAMS Başkanı Itimat Bengihan, 2008 sonrası işe giren tüm kamu görevlilerinin İhtiyat Sandığı iştirakçisi olduğuna işaret ederek, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun şu anki mevcut yönetim kurulunda kendilerine söz hakkı, üyelere temsil etme hakkı verilmesini sağlamak noktasında kararlılıklarını dile getirdi.

“Bu yönetim kurulunda olmak bizim en meşru hakkımızdır” diyen Bengihan, “Bu mevzuda hem emin, hem ısrarcıyız” şeklinde konuştu.

Bugün İhtiyat Sandığı Dairesi’nde bir saatlik uyarı grevi yaptıklarını, bundan sonraki eylemlerin genişletilerek, tüm kamu görevlilerinin temsiliyetinin sağlanması için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Bengihan, “KTAMS olarak çalışanların yanındayız, bundan sonrasında da hem Yönetim Kurulu’na girebilme, hem Toplumsal Güvenlik Yasası’nın uygulanmasını talep etme noktasında her türlü demokratik fiil hakkımızı kullanacağız” dedi.