Başbakan Ünal Üstel: Üreticimize desteğimiz sürecek

Başbakan Ünal Üstel: Üreticimize desteğimiz sürecek

Kıbrıs Türk Kamu Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Sivil Havacılık Dairesi İtfaiyesinde mevcud ekipman eksikliklerinin giderilmesi için uyarı eylemi yapmış oldu.

Sivil Havacılık Ercan İtfaiyesinde basın açıklaması meydana getiren sendikalar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı göreve çağrı ederek, sorunların bir an ilkin giderilmesini istedi.

-Bengihan

Eylemde ilk sözü KTAMS Genel Başkanı Itimat Bengihan aldı.

Bengihan, 20 Temmuz’da yeni binasına taşınan itfaiye çalışanlarına, binadaki eksikliklerin en kısa sürede giderileceği sözünün verildiğini sadece 3 ay geçmesine karşın bir adım atılmadığını açıkladı.

Bengihan, mevcut sorunların daha da büyüdüğünü, binada kafi elektrik olmaması sebebiyle, kurulan 2 jeneratörün patladığını, su motorlarının yandığını aktardı. Bengihan, şu an üçüncü jeneratörün devrede bulunduğunu kaydederek, bir an ilkin bu probleminin giderilmesi icap ettiğini belirtti.

Konuşmasında itfaiyedeki alarm-anons sistemi, hidratlardaki su, acil durum garaj kapısı ve EBS sistemi şeklinde sorunların da giderilmediğini ifade eden Bengihan, Ercan Havalimanı’ndaki işbırakımı yasağının 24 Kasım’da biteceğini  anımsatarak, Bakan Arıklı’yı göreve çağrı etti.

-Atan

KAMUSEN Başkanı Metin Atan da konuşmasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı, göreve çağrı etti, sorunları gelip yerinde görmesini istedi.

Altyapıdaki sıkıntıların giderilmemesi halinde sorunların daha da büyüyeceğini öne devam eden Atan, bir an ilkin İtfaiyeye 2 vasıta alınması icap ettiğini kaydetti.