Park yerinden çıkmaya çalıştı; araca, duvara ve konteyner eve çarptı

Park yerinden çıkmaya çalıştı; araca, duvara ve konteyner eve çarptı

Destek bursu almaya hak kazanan öğrencilerden 11 talebe Eğitim Paketi, 43 talebe Ortaokul Bursu, 82 talebe Lise Bursu, 6 talebe Üniversite Bursu, 2 talebe ise Eğitim Desteği alacak.

KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Umure Örs ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya tarafınca meydana getirilen ortak açıklamada, bu yıl meydana getirilen protokol çerçevesinde, “Şampiyon Melekler Bursu” almaya hak kazanan öğrencilerin listesinin de toplu listeye dahil edilerek, beraber açıklanmış olduğu kaydedildi.

Toplam 105 talebe “Şampiyon Melekler” destek bursu almaya hak kazanmıştır

Açıklamada, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı içinde 13 Ağustos’ta imzalanan protokol kapsamında 2023-2024 eğitim yılı için sağlanan destek burslarının toplam 105 talebe olarak belirlendiği ifade edildi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin, kuruluşundan bu yana toplamış olduğu mali katkılar ile yaratılan burs imkanı yardımıyla 35 ortaokul ve 70 lise öğrencisinin, KTEV tarafınca belirlenen kriterler çerçevesinde değerlendirilerek, “Şampiyon Melekler” destek bursu almaya hak kazanılmış olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Burs hakkı elde eden öğrencilere 9 ay süresince yapılacak mali yardım, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde, Adıyaman’da yaşamını kaybeden her fert adına 3’er burs olacak şekilde mesela ‘Özgür İçme Şampiyon Melekler-KTEV Bursu’ adıyla yayınlanacaktır.”

Burs programı ile KTEV tarafınca toplanan başvuruların titizlikle değerlendirildiği ve hak kazanan öğrencilerin listelendiği belirtilen açıklamada, söz mevzusu kontenjanlar kapsamında gelecek bilimsel nitelikli dönem için de müracaat kabul edileceği bildirildi.

Örs

KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Umure Örs açıklamasında, bu yıl için en büyük sponsorları konumuna gelen Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne ve uzun senelerdir burs sponsorluğu mevzusunda KTEV’e katı koyan Creditwest Bank Ltd, T.İş Bankası AŞ, CYPRI-COLA Co. Ltd. (EVSU) ile Şevket Hançerli Tecim Ltd’e teşekkür etti.

Meydana getirilen katkı ve sponsorlukların artarak devam edebilmesi için tüm hayırsever şahıs, kurum ve iş insanlarının desteğine gerekseme duyduklarını belirten Örs, talebe sponsoru olmak isteyen kişilerin ve/yada kurumların 228 92 00 numaralı telefondan ve/yada “www.ktev.org” adresinden detaylı data alabileceklerini kaydetti.

Karakaya

Şampiyon Melekler Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da, evlatların hayatlarına dokunmak ve gelecek nesillere ümit olmak amacıyla emekler yürüten derneğin bir tek 6 aylık sürede ortaöğretim ve yükseköğretimde eğitim alan ortalama 140 öğrenciye burs ve araç-gereç desteği sağladığını açıkladı.

Halka çağrıda bulunan Karakaya, mali desteğin sürekliliğinin önemine dikkat çekerek, derneğin üye sayısını her geçen gün artırıp, gelecek nesillere ümit olmaya çalıştıklarını altını çizdi.

2023-2024 eğitim yılı başlarken, ortalama 200 çocuğun eğitim hayatına ümit olduklarını dile getiren Karakaya, derneklerinin kuruluşundan bugüne kendilerine mali destek elde eden kurum, kurum ve bireylere teşekkür etti.