Evlatların, tüm sendikaların, kurumların, çevrenin, toplumsal yapının, sıhhat ve eğitimin tehdit altında olduğu nedeni öne sürülerek yapılacak fiil için Sendika saat 15.00’te sendika binası önünden yürüyüşe başlamış olacak ve saat 15.30’da Meclis, 16.00’da Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde miting meydana getirecek.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel sendika yönetim kurulu adına yapmış olduğu yazılı açıklamada topluma dayatılan birçok politikanın hükümet tarafınca uygulamaya konulduğunu, tüm kurumlar, varlıklar ve örgütlere toplumsal mühendislik gereği saldırıların yoğunlaştığını iddia etti.

Gökçebel açıklamasında itibarsızlaştırma, örgütsüzleştirme, etkisiz kılma talimatı alınan politikaların, yandaş medya kanalları ve bir idrak operasyonuyla hayata geçirilmek istendiğini, her kurum, tabip, öğretmen, kamu çalışanı, işçi, her kesimin planlı bir halde saldırılarla karşı karşıya bulunduğunu savundu.

“Ekonomik, toplumsal, eğitim, sıhhat politikaları, ideolojik ve toplumsal dönüştürme, şekillendirme amacıyla uygulamaya konulmuştur.” diyen Gökçebel,  Kıb-Tek’te, havalimanında, sağlıkta, eğitimde ve her alanda sendikalara, çalışanlara, kurumlara açıkça hücum sergilendiğini iddia etti..

Halkın fakirleştirildiğini, “peşkeş, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin had safhaya çıkarıldığını” korumak için çaba sarfeden Gökçebel,  şu şekilde devam etti:
 

“Bir taraftan eğitimde hiçbir yatırım yapmayan, eğitimin içeriğini boşaltan, okulları cenk dönemindeki kadar çaresiz bırakan, tek kuruş bütçe ayırmayan, eğitimi gericiliğe, yobazlığa iten, niteliksiz ve paralı hale getiren zihniyet öteki taraftan hücum amaçlı ‘tam gün’ politikası ortaya koyarak takiyye yapmakta, sendikalarımıza, öğretmenlerimize, çocuklarımıza lâik, uygar, kamusal parasız eğitime açıkça saldırmaktadır.

Cumhurbaşkanı Tatar ülkeye döndü

Cumhurbaşkanı Tatar ülkeye döndü

Çocuklarımız risk ve tehdit altındadır. Tüm sendikalarımız, kurumlarımız, çevremiz, toplumsal yapımız, sağlığımız ve eğitimimiz hedef yapılmış durumdadır.

Örgütlü, onurlu mücadeleyi yok ederek, toplumsal kurumlarımıza, yaşam kanallarımıza, kültürümüze, kimliğimize meydana getirilen bu saldırılara izleyici kalmamalı, her alanda omuz-omuza savaşım etmeye devam etmeliyiz.”