Mesajında, “Dünya Engelliler Farkındalık Günü ”nün engellilerin haklarına saygı gösterilmesi, eşit fırsatlar sunulması ve toplumda ayrımcılığın önlenmesi için bir fırsat bulunduğunu kaydeden Kibrit, engellilerin yaşamış olduğu zorluklara çözüm bulmak, engelli bireylerin potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarmak ve toplumda tam katılımlarını sağlamak için bu hususi günün öneminin fazlaca büyük bulunduğunu altını çizdi.

Gün sebebiyle mevzu ile ilgili sivil cemiyet örgütlerinin idarecilerinin, devlet yetkililerine ziyaretlerini gerçekleştirip istem paketlerini her yıl olduğu şeklinde sunmaya devam edeceklerini belirten Kibrit, idarecilerin de “asla merak etmeyiniz biz hep yanınızdayız, sizleri fazlaca seviyoruz, bakın daha dün ilaç alamadığınız, tıbbi araç-gereç eksikliğinden evlerinizde kapalı kaldığınız, sokağa çıkıp toplumla karışamadığınız için minimum sizler kadar mutsuz ve kızgınız, bu tarz şeyleri size yapanlara nalet olsun” diyeceklerini açıkladı.

Kibrit mesajında şunları kaydetti:

“ Bir de ‘Hadi siz çalıp oynayınız, şarkılar söyleyiniz ikimiz de bakın ne güzel alkışlıyoruz sizleri’ ve benzer söylemleri havada uçuşacak. Fotoğraf çekmeyi de unutmayacaklar biz engellilerle birer bibloymuşuz şeklinde. Sonrasında da boy boy toplumsal medya sayfalarında paylaşımlar en değerlilerimiz diye.

Peki yarın ne mi olacak? Bir tek 4 Aralık Pazartesi olacak.

Ataoğlu: Engelsiz bir dünya için hep birlikte çalışalım

Ataoğlu: Engelsiz bir dünya için hep beraber çalışalım

İlaç olmadığı için çırpınışlarımız, bağırışlarımız öfkemiz, tıbbi araç-gereç olmadığı için ağlamalar yalvarmalar, analar ise ‘Tanrı’ım çocuklarımın canından ilkin benimkini alma’ duaları ile ne yazık ki devam edecek.  Ta ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına kadar.  İşte tam da bu yüzden bu üç eşitlik-hak-adalet aralığındayız. Hep aralıkta kalmaya da devam edeceğiz. Bu satırları tam bitirirken, hükümetimizden bir müjde düştü telefonuma ‘17 yıl sonrasında ilk’ diye 1 Aralık itibarı ile engelli istihdamı yaptık. Tüm engellilerimize hayırlısı olsun!”.