Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

Türk Tecim ve Endüstri Odaları Birliği’ne üye örgütlerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen panelde konuşan KTTO Meclis Üyesi İzlem Düzen, “Beklentimiz, ziraat alanında iş insanlarımız ve kuruluşlarımız arasındaki ilişkileri geliştirmek, ticari ilişkiler tesis etmek ve bu tarz şeyleri devamlı hale getirmektir” dedi.

Düzen, bakanların da desteğiyle üye ve gözlemci üye devletler içinde ziraat alanındaki ticareti kolaylaştıracak adımların atılmasının iş ilişkilerini giderek geliştireceğine inanç belirtti.

Odadan meydana getirilen açıklamaya gore, KTTO Meclis Üyesi İzlem Düzen, şunları da kaydetti:

 “Ziraat sektörü geleneksel olarak Kıbrıslı Türklerin en mühim ekonomik çalışmalarından biri konumundadır. Pandemi süreci süresince ve sonrasında ortaya çıkan besin kıtlığı, arz zincirindeki kırılmaya ve iklim değişikliğine bağlı yaşanmış olan aşırı fiyat artışları göstermektedir ki tarımsal üretim bölgesel ve küresel sorunlara karşı daha kırılgan bir hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

Yetersiz su kaynaklarının, adanın verimli topraklarının ve güneşinin yeterince değerlendirilmesine engel bulunduğunu sadece Türkiye’den gelen su yardımıyla mahalli su kaynaklarının daha verimli değerlendirmesi için olanak yaratıldığını belirten Düzen, “Erkencilik pozitif yanları ile beraber ziraat sektörünü verimli bir sektör haline getirecektir. Günümüzde işlenmiş ve işlenmemiş tarımsal ürünler ülke ihracatının fazlaca büyük bir kısmını oluşturmaktadır. KKTC’nin ihracatının ortalama yüzde 82’sini tarımsal ürünler oluşturmaktadır.’ dedi.

Etkinlik ikili iş görüşmelerinin yapılmasıyla sonlandı.