Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya gore, bahse mevzu faiz yardımıyla ilgili KT Birleşke Merkez Bankası Ltd. ile meydana getirilen protokol uyarınca, yürürlükteki yüzde 43 faizin tamamının devlet tarafınca karşılanarak, üreticilerin gerekseme duyduğu anaç hayvan başına günlük 1 kilogram. arpayı Toprak Ürünleri Kurumu’ndan (TÜK) yada kesif yemi Binboğa Yem Fabrikasından faizsiz olarak (sıfır faiz) 6 aylık kredili alabilmeleri sağlandı.

Kuzey Kıbrıs turizmi İngiltere’de tanıtılıyor

Şimal Kıbrıs turizmi İngiltere’de tanıtılıyor

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen üreticilerin, mevcut anaç hayvanlarını gösteren Baytar Dairesi Hayvan Varlığı Belgesi, Hayvancılar Birliği Üyelik Belgesi ve TÜK’e borcu olmadığını gösteren belgeler ile KT Birleşke Merkez Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi.

Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amacıyla, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren ve anaç hayvan başına 3 aylık yem ihtiyacını karşılamayı amaçlayan uygulama kapsamında faizsiz geri ödeme süresi 6 ay olarak belirlendi.

Faizsiz son geri ödeme zamanı Nisan 2024 olacak ve bu kapsamda, köy kooperatifleri vesilesiyle meydana getirilen müracaatlarda banka herhangi bir harcama almayacak.