Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ev sahipliğinde Hedef Hizmet Kulübü Derneği meme kanseri farkındalık ayı kapsamında LAÜ Beyazperde Salonu’nda 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.30’da konuşma düzenledi. Bölge halkı, sivil cemiyet kurumlarının üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta erken tanının önemine dikkat çekildi.

   Konferansa Hedef Hizmet Kulübü Derneği Başkanı Pervin Gürler, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Temel Sıhhat Hizmetleri Daire Başhekimi Naciye Nami, LAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Fzt. Beraat Alptuğ konuşmacı olarak katıldı.

  Hedef Hizmet Kulübü Derneği Başkanı Pervin Gürler’in açılış konuşmasıyla süregelen konferansta, Gürler böylesi farkındalık etkinliklerine dernek olarak oldukça ehemmiyet verdiklerini dile getirerek,  ev sahipliğinden dolayı LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’e ve katılım gösteren her insana teşekkürlerini iletti.

Gardiyanoğlu: Saklayacak Değilim, Ülkede Ciddi Şekilde Kayıt Dışılık Var

Gardiyanoğlu: Saklayacak Değilim, Ülkede Ciddi Şekilde Kayıt Dışılık Var

  Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de kansere karşı vermiş olduğu yaşam mücadelesini anlatarak, Kocaismail’in kendisine kanser tanısı konulmadan önceki süreçten başlayarak, tedavi süreci ve derneğin kurulup, iyi mi bu günlere geldiği ile ilgili paylaşımlarda bulunmuş oldu.

  Temel Sıhhat Hizmetleri Daire Başhekimi Dr. Naciye Nami ise, farkındalık amacıyla düzenlenen etkinlikte, erken tanının yaşam kurtarmada oldukça mühim olduğuna vurgu yaparak, meme kanserinde emareler ve tanı, kendi kendine meme muayenesi,  meme muayenesi ne süre yapılır ve nelere dikkat edilmeli? mevzularını detaylı  bir halde deklare etti.

  LAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğretim Üyesi Dr. Fzt. Beraat Alptuğ da konferansta meme kanserinin tanı sonrası tedavi yaklaşımları ve tedavi yaklaşımları hakkında informasyon paylaşımında bulunmuş oldu. Alptuğ, meme kanseri hastaları için fizyoterapi ve rehabilitasyonun öneminde bilhassa lenfödeme dikkat edilmesini ve egzersizin önemini ele alarak katılımcılara detaylı bilgilendirmeler yapmış oldu.

  Konuşma sonrası Sıhhat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Ünyayar tarafınca kıymetli katılımcılara teşekkür belgesi takdimi yapılmış oldu.