Bu sabah saatlerinde Girne Limanı’na Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafınca karşılanan ikili, KKTC’de de 75 kilometre sürüş yaparak öğle saatlerinde Yedidalga’ya ulaştı. Burada da iltifatlar ve çiçeklerle karşılanan Uzun ve Mckinlay basına açıklamada bulunmuş oldu.

-Uzun

Kızı Tanyel Uzun’u 2016’da kanserden kaybettikten sonrasında eşi Gülay Uzun’la İngiltere merkezli “Tanyel’s Smile” (Tanyel’in Gülüşü) vakfını kuran ve KKTC’de kanser tedavisi gören çocuklarla ailelerine yardım eden Ceyhun Uzun, kızlarının fazlaca sevilmiş olduğu Yedidalga’ya gelmek için 23 Eylül’de Londra’dan bisikletle yola çıktıklarını söylemiş oldu.

Londra’da polis memuru olarak vazife yaptığını ve bu yolculukta kendisine İngiliz meslektaşı Ryan Mckinlay’ın eşlik ettiğini ifade eden Uzun, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’den geçtikleri yolculuklarında eşi Gülay Uzun ile Ryan Mckinlay’ın anası Rachel Mckinlay’in de yanlarında bulunduğunu kaydetti.

Buradaki 75 kilometrelik sürüşte Green Pedal Kulübü’nün kendilerine eşlik ettiğini belirten Uzun, başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak suretiyle kendilerine destek veren her insana teşekkür etti.

-Mckinlay

Ryan Mckinlay ise, yolculuklarının inanılmaz geçtiğini belirterek, Tanyel’s Smile vakfını kurarak kansere karşı farkındalık yaratmak için çalışan Uzun çiftinin yanında olmaktan duyduğu mutluğu açıkladı.

-Bolkan

Green Pedal Cycling Spor Kulübü Derneği Başkanı Erhan Bolkan, sürüşün Kıbrıs bacağını organize ettiklerini, bu süreçte tüm kesimlerden ve kulüplerden destek aldıklarını söylemiş oldu.

Etkinlikle ilgili duyuruyu yaptıklarında bisiklet sürüşüne ilk kaydolanın Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu bulunduğunu dile getiren Bolkan, ortalama 100 bisikletli ile bu kıymetli projenin parçası olduklarını dile getirdi

-Amcaoğlu

Armutta limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

Armutta limit üstü nebat koruma ürünü tespit edildi

Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise kısa açıklamasında kanserle ilgili farkındalığın spor vasıtasıyla yapılmasının fazlaca kıymetli bulunduğunu kaydederek, bu tür farkındalık çalışmalarının kültürel etkinliklere de yansımasını temenni etti.

Amcaoğlu, “70-75 kilometrelik bir mesafede bisiklet sürdük. Bir o denli daha olsa sürerdik bundan dolayı anlamı büyük” diye konuştu.