Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat ziyarette yapmış olduğu konuşmada, kurum çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruma adına sendikacılık yaptıklarını ve bununla beraber kurum çalışanı olduklarını belirtti. 

Ahmet Savaşan: Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız

Ahmet Savaşan: Hanıma yönelik şiddete ortak olmayacağız, izleyici kalmayacağız

Kurumda bir ekip sorunların bulunduğunu belirten Kanat bilhassa; BRTK bütçesinde, personel giderlerinde, ek mesailer ve Toplu İş Sözleşmesi mevzularında sıkıntılar yaşandığını kaydetti. “Bayrak Radyo Tv Kurumu bizim için oldukça değerlidir. Çalışanlar olarak kurumumuza haiz çıkmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin de fazlasını yapıyoruz. Siz değerli ziyaretçilerimizin desteği hepimiz için son aşama mühim” dedi.  

BEROVA 
Maliye Bakanı Özdemir Berova, Bayrak Radyo Tv Kurumu’nun, Kıbrıs Türk zamanı açısından oldukça mühim kurumlarımızdan biri olduğuna işaret ederek; “Kıbrıs Türkü’nün sesini hem ülke geneline, hem de dünyaya duyurarak; ‘Bayrak, Bayrak… Kıbrıs Türk Mücahidinin Sesi’ anonsuyla yayına süregelen ve bizim bu anlamda ulusal duygularımıza da kaynak oluşturan kurumlarımızdandır” dedi. 

Maliye Bakanı ek olarak, BRTK’nın, elektrik mevzusunda solar enerjiye geçiş açısından yapmış olduğu projeleri takdirle karşıladıklarını kaydetti. 

BRTK’nın sıhhatli bir yapıda yaşamını sürdürmesinin öncelikleri içinde olduğuna işaret eden Maliye Bakanı Berova, bu yıl ilk kez 2024 Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesini oluşturarak Meclise sunduklarını ve bu minvalde, BRTK’nın, Hususi İdareli Bütçeler kapsamı içinde Meclisin alt komitesinde görüşülerek onaylandığını kaydetti. 

2008 yılından sonrasında tek tip toplumsal güvenlik sistemine geçilmiş olduğu için, 2008 sonrası kamuya giren her insanın, kurumuna bakılmaksızın toplumsal sigorta emeklisi olacağına da işaret eden Özdemir Berova, 2008’den ilkin geriye dönük bir düzenleme yapmanın da mümkün olamayacağını belirtti. 

İhtiyat Sandığı ve Toplumsal Sigortalar primleri ile ilgili olarak verilen ek mesailerin bu alanda yapılanmayan kesintileri esasında uzun senelerdir yapılmayan bir husus olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanı Berova şöyleki konuştu; 
“Sonuçta bir yasal gereklilik vardır ve bu yasal gereklilik sebebiyle de gene komitede meydana getirilen görüşmede, Ocak ayından sonrasında günceli ödemeye başlayacağız” dedi.