Maliye Bakanı Berova mesajında, internasyonal camiaya, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın sözlerini hatırlatarak; “Açıklayın onlara burası (KKTC) bağımsız bir Cumhuriyet’tir” diye seslendi. 

Maliye Bakanı Özdemir Berova mesajında şunları kaydetti; “Kıbrıs Türk Halkı, esarete boyun eğmeyerek, egemenliğine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne haiz çıkarak destansı bir varoluş mücadelesi verdi. 

Çatalköy'de ani ölüm... Daha 38 yaşındaydı...

Çatalköy’de ani ölüm… Daha 38 yaşındaydı…

Bu destansı savaşım sonucunda, 15 Kasım 1983 senesinde kendi Devletini, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni duyuru etti. 

Baskı ve tehditlerle yok edilmek istenen Kıbrıs Türk Halkı, varoluş mücadelesi sonucunda kurduğu kendi Devlet çatısı altında, bugün sulh, rahatlık ve itimat içinde bir yaşama kavuştu. Internasyonal toplumun haksız ambargolarına karşın, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuvvetli ve koşulsuz yardımı ile devletimiz bugün 40 yaşlarında. 
40. Kurum Yıldönümü’nü gurur ve onurla kutladığımız Devletimizin gücüne güç katmak ve her koşulda sahiplenmek adına, birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışma ruhumuzu daima yaşatarak, geleceğe güvenli adımlarla yürümeli, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi, daha güzel, daha refah bir yaşam sunma hedefiyle yolumuza devam etmeliyiz. Bu bağlamda; Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Minik, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan Gazilerimizi dualarla anıyor, hayatta olan Gazilerimize, Mücahit ve Mücahidelerimize, daima bizlere güç veren Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne,  Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı’na, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor, tüm halkımızın Bayramını en içten duygularla kutluyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”