Yağmurlu hava bugün de etkili olacak...

Yağmurlu hava bugün de etkili olacak…

Görüşmede, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Burak Şoföroğlu ile Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürü ve Karma İşçi Komitesi Başkanı Yusuf Ersoy da hazır bulunmuş oldu. 

SERDAROĞLU 

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın göreve geldiği ilk günden bu yana Kamu-İş yetkilileri ile diyalog ve ortaklaşa iş içinde verimli bir emek harcama ortamı yaratmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Gerek çalışanların haklarının korunması, gerekse terfiler noktasında gösterilen iyi niyetten dolayı hem Maliye Bakanı Berova’ya, hem de Maliye bürokratlarına teşekkür etti. 

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ek olarak, Maliye Bakanı Berova’nın ekonomik koşullarda göz önünde bulundurulduğunda zor bir süreçte, zor bir vazife üstlendiğini, geçmişten kalan sorunları yok etme noktasında da büyük bir savaşım sarf ettiğini göz önünde bulundurarak;  “bu zamanda oldukça daha çok sabıra ihtiyacınız olacağını düşünerek sizlere sabır tespihi armağan ediyoruz” dedi. 

BEROVA 
Maliye Bakanı Özdemir Berova da Kamu-İş heyetini bakanlıkta ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirmiş olduğu konuşmasının devamında, sendikaların emek harcama hayatındaki önemine dikkat çekerek, kamunun menfaatini de göz önünde bulundurarak, ülkenin mali yapısını da gözlemleyerek, elbet ki olanaklar çerçevesinde, sendikaların biriktirdiği kurumsal bellek ve kurumsal deneyimden yararlanmak gerektiğine işaret etti.  

Pandemi süreci, akabinde yüksek enflasyon, asrın felaketi 6 Şubat depremleri ve Rusya-Ukrayna savaşının ülke ekonomisini de ciddi anlamda negatif etkilediğini dile getiren Maliye Bakanı Berova, bu sürecin hem toplumsal, hem de ekonomik açıdan iyeleştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 

“Hükümetimizin ve elbet Başbakanımız Sayın Ünal Üstel’in, bizlere en temel olarak bu geçen süreç içinde bilhassa alt ve orta gruplardaki ekonomik sıkıntıların minimalize edilmesi adına direktifleri açık ve nettir. Bu vesile ile bizde kamu maliyesi olarak bu şiarda hareket etmeye çalışıyoruz” dedi.