Maliye Bakanı Özdemir Berova kabulde yapmış olduğu konuşmada, “Polisimizin ne kadar mühim ve mukaddes bir vazife icra ettiğini bilinci içerindeyiz. Bunu bir Bakan olarak değil, bir yurttaş olarak dile getiriyorum” dedi.

Zorlu Töre, Aytaç’ı ziyaret etti

Sıkıntılı Töre, Aytaç’ı ziyaret etti

Yakın geçmişte başkanlık etmiş olduğu İdari Kamu ve Sıhhat Komitesinde yer edinen polis mensuplarının 36 yıldan emeklilik yasa önerisi hakkında organik olarak informasyon sahibi bulunduğunu, bugün bu görevi devretmiş olsa da komiteye başkanlık eden UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ve tüm komite üyelerinin söz mevzusu yasa önerisinin yasallaşması için oldukça dikkatli ve titiz bir halde çalışmalarını sürdürdüklerine inanç belirterek, kendisinin de mevzunun takip edeni olacağını belirtti.

Berova; “Polisin mutlu olması organik olarak ülkenin de mutlu olmasıdır. Elbet hepimizin ortak gayesi, olanaklar dâhilinde söz mevzusu yasa önerisinin görüşülebilmesinin önünü açmaktır” diye konuştu. 

-Turan

Kıbrıs Türk Polis Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Akıllı Turan ise kabulde, bir polis mensubunun emeklilik hakkı kazandıran hizmet yıllarının toplam 36 yılı tamamladığı durumda yaş haddine bakılmaksızın emekli olabilmesi için düzenlenen ve Meclis alt komitesine sunulan yasa önerisine destek istedi.

“Söz mevzusu yasa önerini değerlendirir, pozitif görüş ve imkânları zorlarsanız, polis camiasını mutlu edersiniz” dedi.

Özveri isteyen meşakkatli bir görevi icra etmenin gururunu yaşadıklarını sadece emek verme saatlerinin, kamuda çalışan personelden daha uzun ve ağır olduğuna işaret eden Turan, bu durumun kendilerini oldukça fazla yıprattığını ve birçok sıhhat sorunuyla karşı karşıya olduklarını bu yüzden emeklilik yaşlarının 36 yılla sınırı olan kalmasının önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Polis Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Akıllı Turan konuşmasının sonunda derneğin yapmış olduğu emek vermeyi Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya sundu.   

Polisin emek verme saatlerinin, kamuda çalışan personelden daha uzun ve ağır olduğuna işaret eden Turan, bu durumun kendilerini oldukça fazla yıprattığını ve birçok sıhhat sorunuyla karşı karşıya olduklarını bu yüzden emeklilik yaşlarının 36 yılla sınırı olan kalmasının önemine dikkat çekti.