2 kaçak daha tutuklandı

2 kaçak daha tutuklandı

Bakanlık açıklamasına gore, Berova’ya ziyaretinde KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Veysi Bozcan, Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi Müdürü Gürsel Gürbüz, Devlet Emlak ve Araç-gereç Dairesi Müdürü Yusuf Kenan Yeşilleme, Hususi Kalem Müdürü Kamil Ağcabay ile Kıbrıs Türk Tecim Odası heyetinden temsilciler birlikte rol aldı.

Berova  

Ziyarette yapmış olduğu konuşmada Mersin’in Kıbrıs Türk Halkı için fazlaca anlamlı illerden biri bulunduğunu söyleyen Berova; “Mersin, bizlere en yakın illerden bir tanesi. Fazlaca uzun seneler süresince, Kıbrıs Türk Halkı’nın ana deniz çıkış kapısından sonrasında uğradıkları liman olmuştur. 70’li yılların sonu, 80’li yılların başlangıcında Yeşilada Feribotu ile Mersin-Gazimağusa, Gazimağusa-Mersin seferleri en mühim yolcu giriş çıkış noktalarını oluşturuyordu. Sonrasında tecim alanında, tecim limanlarından bir tanesi oldu” dedi.

KKTC’de gümrük, Maliye Bakanlığı’na bağlı olduğundan, Mersin Limanı ile  KKTC Limanları arasındaki ihracat ve ithalatın iyi mi daha süratli  olabileceğini yerinde incelemek istediklerini ifade eden Berova, çözüm politikalarını süratli ve verimli şekilde oluşturmak istediklerini kaydetti.

Lokmanoğlu

Mersin Deniz Tecim Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu da Berova ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Kıbrıs bizim için fazlaca mühim. Dolayısıyla her türlü işbirliğine dün olduğu şeklinde bugün ve yarında hazırız” diye konuştu.