Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni eğitim yılının başlamasının arkasından Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu önünde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, öğretmen sendikaları olarak son bir senedir sorunların iş birliği içinde çözülmesi yönünde açıklamalar yaptıklarını belirtti.

“BİZ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu iş birliği çağrısına değinen Maviş, “Biz iş birliğine hazırız. Eşit şartlar altında eğitimdeki yapısal sorunları konuşabiliriz” dedi.

Maviş, okullarda yaşanmış olan sorunlara işaret ederek, “Birçok okulda konteyner sınıflar var. Bu sınıflar bir tek güvenli binalarda eğitim yapılabilmesi için hazırlanmadı. Hem de talebe yoğunluğu da olduğundan bu sınıflar yapılmış oldu” ifadelerini kullandı

Okullara hemen hemen temizlik malzemelerinin gelmediğini dile getiren Maviş, “Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) de bu yönde bir izahat yapmıştı” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZ 30-35 KİŞİLİK SINFLARDA DERS VERMEYE MARUZ BIRAKILAMAZ”

Maviş, son iki gündür İlköğretim Dairesi’nin okullardan kadro azaltmaya çalıştığını kaydederek, “Öğretmenlerimiz 30-35 kişilik sınıflarda ders vermeye maruz bırakılmaz” açıklamasında bulunmuş oldu.

Okulların açılması ile beraber birçok probleminin gün yüzüne çıktığını söyleyen Maviş, “Talebe nüfusunun yarsından fazlası 25 ve üstü sınıflarda eğitim görmek zorunda kalıyor. Bu şartlarda hafta 2 gün tam gün eğitim düşüncesi iki kez düşünülmelidir” dedi.

“EĞİTİME SORUNLARLA BAŞLADIK”

Maliye Bakanlığı, vergi affının 2 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu

Maliye Bakanlığı, vergi affının 2 Ekim’e kadar uzatıldığını duyurdu

Maviş, hususi eğitim öğretmenleri ve rehber öğretmenlerin hala okullara ulaşmadığını belirterek, “Eğitime sorunlarla başladık” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanlı ile iş birliği içinde okulların sorunlarını çözebileceklerine işaret eden Maviş, “Biz bu okulları ayakta tutmak için senelerce oldukca uğraştık. Fakat sabrımız ve fedakarlığımız bir yere kadardır” diye konuştu.