Töre, Malatya ziyaretinin son gününde tv kanalı programına çıktı, Kıbrıs gazilerinin de  bulunmuş olduğu şehitliği ve Malatya  Tecim Borsası’nı ziyaret etti.

Meclis Başkanlığından verilen bilgiye nazaran, Töre,  ER TV’de katılmış olduğu bir programda, 6 Şubat depreminin  Malatya’da yarattığı felaketi yerinde görme imkanı bulduklarını söylemiş oldu.

Meclis’te zelzele ile ilgili oluşturulan komitenin İsias Oteli ile ilgili yargı sürecini takip etmekte bulunduğunu belirten Töre, suçluların yargılanması mevzusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenlerinin tam bulunduğunu dile getirdi.

Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuvvetli bir devlet bulunduğunu ve yaraları en kısa zamanda saracağına inandığını söylemiş oldu.

Kıbrıs’ta yaşayan birçok Malatyalı bulunduğunu belirten Başkan Töre, Ercan’dan bir an ilkin  Malatya’ya direkt uçuş başlatılması temennisinde de bulunmuş oldu.

Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteğiyle KKTC’den ödün vermeyeceklerini, birleşik Kıbrıs benzer biçimde federasyon tezlerinin ortadan kalktığını söylemiş oldu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, bölgenin en kuvvetli ve Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine haiz olan Türkiye’nin kendilerinin en büyük gücü bulunduğunu açıkladı.

Türk hayatına yönelik meydana getirilen ziyaretleri de anımsatan Töre, “Ümidimiz Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelikten asil üyeliğe geçmektir” dedi.

Meclis Başkanı olduktan Türkiye’de verdiği konuşma sayısının 20’yi bulduğunu belirten Töre, Kıbrıs davasını anlatmaya devam edeceğini söylemiş oldu.

Mezarlık ve tecim odasını ziyaret

Başkan Töre, Malatya’da şehitlik ziyareti de yapmış oldu.

Töre, şehit Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, şehit güvenlik mensuplarının yanı sıra, şehitlik içinde bulunan Kıbrıs gazilerinin de kabirlerini ziyaret etti.

Başkan Töre, burada kabirleri ziyarete gelen şehit aileleri ile söyleşi etti, şehitlik hususi defterini  imzaladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, Malatya  Tecim Borsası’nı ziyaretinde Borsa Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Töre, Malatya Valisi Ersin Yazıcı tarafınca onuruna verilen yemeğe de katıldı.

Gaziantep ve Adıyaman’da da temaslar meydana getiren  Töre’nin yarın sabah Gaziantep’ten KKTC’ye dönmesi umut ediliyor.

İskele Belediyesi, İskele Polis Müdürlüğü’ne bir araç hibe etti

İskele Belediyesi, İskele Polis Müdürlüğü’ne bir vasıta bağışladı

Başkan Töre’ye Türkiye temaslarında KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen, Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Hususi Kalem Müdürü İrem Uygun birlikte rol aldı.