İlk olarak Danışma Kurulunun, Bumerang Travel adlı firmanın başka bir şirkete devredilmesine ilişkin tasarının Genel Kurul gündemine alınmasına yönelik sonucu bilgiye sunuldu.

Ondan sonra “Sivil Havacılık Dairesi, Müessese ve Vazife ve Emek harcama Esasları (Değişim) Yasa Tasarısı” ivediliği talep edildi.

Sahte Reçete Operasyonu: Yolsuzluğun Maliyeti 100 Milyon Lira

Düzmece Reçete Operasyonu: Yolsuzluğun Maliyeti 100 Milyon Lira

Tasarı, Sivil Havacılık Güvenlik Yasa Tasarısı doğrultusunda güncellenmesini içeriyor.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, tasarı hakkında daha çok data verilmesi talebinde bulunmuş oldu.

-Arıklı

Bu aşamada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, söz alarak Sivil Havacılık Dairesi’nin kadro azlığı sebebiyle ciddi sorun yaşadığını söyleyerek, kadroların doldurulmasına yönelik ortak aklın ürünü olan bu tasarının hazırlandığını belirtti.

Arıklı, yasa tasarısının teknik ihtiyaçtan dolayı hazırlandığını açıkladı.

-Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Arıklı’nın Sivil Havacılık Güvenlik Yasa Tasarısı’na ilişkin data verdiğini sadece “Sivil Havacılık Dairesi, Müessese ve Vazife ve Emek harcama Esasları (Değişim) Yasa Tasarısı”na ilişkin data verilmediğini savundu.

Yeni gelen unsurlarda yasa tasarısına uyum haricinde unsurlar da bulunduğunu dile getiren Şahali, mevcut kadrolara müdahale edilmesinin gerekçesinin ne işe yaradığını niçin ivedilik talep edildiğinin anlatılmadığını belirtti.

Şahali, tam olarak ne halletmeye çalışıldığının anlaşılması için vakit talebinde bulunulabileceğini açıkladı.

-Arıklı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, neyin anlaşılmadığını anlayamadığını söyleyerek, ihtiyaçtan meydana gelen yasa tasarısının yeni Ercan’dan sonrasında güvenlik zafiyetinin oluşmaması için kadroların artırılmasını içerdiğini belirtti.

Teknik olan yasa tasarısına niçin sual işaret getirilmeye çalışıldığını anlayamadığını belirten Arıklı, önceki hükümetler döneminde hazırlanarak bugüne gelindiğini kaydetti.

Arıklı, kadrolara hangi şartlarda eleman alınması ve eleman alınması mevzusunda teknik düzenlemeler içerdiğini açıkladı. 

Bu sırada yerinden söz alan UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, yasanın hava trafik kontrolörlüğünde yaşanmış olan sorun ve kaçışların önlenmesini içerdiğini söylemiş oldu.

Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da ondan sonra, Gösterim Yüksek Kurulu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, 2020 Mali Yılı Kati Hesap Yasa Tasarısı ve 2023 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı üçüncü görüşmesine ilişkin tezkereler görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da Emeklilik (Değişim) Yasa Önerisi’nin, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişim No:3) Yasa Tasarısı üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere de oybirliğiyle kabul edildi.

Peşinden bilgiye sunuşlar kısmına geçildi.

TC ile KKTC Içinde Kablo ile Elektrik Enterkonneksiyon Projesi Uygulanması Hakkında Mutabakat Zabtı, İdari, Kamu ve Sıhhat İşleri Komitesi başkanlığına Emrah Yeşilırmak’In seçildiği bilgiye sunuldu.

UBP Milletvekili Hasan Minik’ün Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişim No:2) Yasa Önerisi’ni geri çektiğine ilişkin tezkere ile Kimyasallar Yasa Tasarısı’nın, AB Uyum Yasaları tasarılarını Görüşmek Suretiyle Hazırlanan ad hoc komiteye iletilmesine yönelik tezkere bilgiye sunuldu.

Ondan sonra 62. madde tahtında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman söz aldı.