Meclis’ten meydana getirilen açıklamaya gore komite, saat 10.00’da UBP Milletvekili Komite Başkanı Emrah Yeşilırmak başkanlığında toplandı. 

Komite, gündeminde bulunan “Kamu Görevlileri (Değişim) Yasa Tasarısı”, “Kamu Sıhhat Çalışanları (Değişim) Yasa Tasarısı”, “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişim) Yasa Tasarısı” ve “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Hususi) (Değişim) Yasa Önerisi”ni ele aldı. 

İdari, Kamu ve Sıhhat İşleri Komitesi ilk olarak gündeminde yer edinen “Kamu Görevlileri (Değişim) Yasa Tasarısı”, “Kamu Sıhhat Çalışanları (Değişim) Yasa Tasarısı”, ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Öteki Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişim) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve bahse mevzu yasa tasarılarını oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti. 

Töre: Geleceğe ümitle bakıyoruz

Töre: Geleceğe ümitle bakıyoruz

Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı, Personel Dairesi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ’ten yetkililer katılarak mevzuyla ilgili görüşlerini sundu.

Komite, hemen sonra “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Hususi) (Değişim) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite toplantısına davetli olarak katılan, İçişleri Bakanlığı, Personel Dairesi, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, İskele Belediyesi, Mehmetçik- Büyükkonuk Belediyesi, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve DEV-İŞ’ten yetkililer mevzu ile ilgili görüşlerini komiteye sundu.

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak başkanlığında toplanan İdari, Kamu ve Sıhhat İşleri Komitesi toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite üyesi UBP Milletvekilleri Ahmet Savaşan, Fırtına Karanfil ve komite üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın katıldı. Komite toplantısına ek olarak UBP Milletvekili Hasan Minik katıldı.