Meclis’ten meydana getirilen açıklamaya gore, görüşmede, Komite Başkanı UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun yanı sıra Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Ongun Talat, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, DP Milletvekili Serhat Akpınar, YDP Milletvekili Talip Atalay ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars yer aldı.

Kabulde konuşan TBMM Hakkaniyet Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, KKTC Meclisi’nde zelzele ile ilgili bir komisyon kurulmasını mühim bulduklarını söylemiş oldu.

KKTC devletinin depremin derhal peşinden elindeki tüm imkanları seferber ederek Türkiye’nin yardımına ilk koşan ilk ülkelerden biri olması sebebiyle teşekkürlerini sunan Yüksel, “Bilhassa soydaşlarımızın kaybı, acımızı daha da katlamıştır” dedi.

Tüm Kıbrıs Türk halkına başsağlığı dileklerini ileten Yüksel, yıkılan tüm binalarda olduğu benzer biçimde Kıbrıslı Türklerin yaşamını kaybetmiş olduğu binalar ile ilgili adli süreçlerin titizlikle takip edildiğini, zelzele bölgelerinde karot numunelerinin zamanında alındığını ve hususi soruşturma büroları kurulduğunu söylemiş oldu.

Depremden etkilenen bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aileleri ile beraber KKTC’ndeki yakınlarının yanlarına sığındıklarını anımsatan Yüksel, Kıbrıs Türkünün her bir ferdinin desteğini gördüklerini kaydetti.

Güzelyurt ve Lefke’de elektrik kesintisi

Güzelyurt ve Lefke’de elektrik kesintisi

Hasipoğlu

Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu da konuşmasında, asrın felaketinde yaşamını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, depremin yaralarının sarılması noktasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortaya koyduğu çabayı başarı göstermiş bulduklarını söylemiş oldu.

Kıbrıs Türkünün Anavatanın acısını daima paylaştığını dile getiren Hasipoğlu, “Anavatanın acısı bizlerin de acısı” diyerek, bu şekilde bir felaketin tekrar yaşanmamasını diledi.

Komitenin ziyaretinin ikinci ziyaret bulunduğunu anımsatan Hasipoğlu, ana amaçlarının yargı süreçlerinin takibini yaparak, kendilerinden haber bekleyen ailelere data vermek bulunduğunu söylemiş oldu. 

Hasipoğlu, “Yegane gayemiz adaletin tecelli ettiğini görmek ve suçluların en ağır şeklinde cezalandırılmasıdır.” dedi

Avukatlar ile toplantı

Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Hususi Komite bugün ek olarak KKTC vatandaşlarının yaşamını kaybetmiş olduğu illerde yürütülen soruşturmalarda KKTC devleti tarafınca davalara müdahil olmak ile görevlendirilen avukatlarla bir toplantı yapmış oldu. Toplantı KKTC’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yer aldı.

Komite, Ankara’nın peşinden KKTC vatandaşlarının yaşamını kaybetmiş olduğu Adıyaman ve Hatay illerinde temaslarda bulunacak.