“Kuzey Kıbrıs İklim Zirvesi” yapılıyor

“Şimal Kıbrıs İklim Zirvesi” yapılıyor

Akansoy, Filistin ve İsrail içinde yaşanmış olan çatışmaya işaret etti, burada ciddi bir kıyım yaşandığını kaydetti ve büyük acılar yaşanmamasını diledi.

Pile Yiğitler yolu ile ilgili açıklanan mutabakatın, kararlılıkla ve yapıcı bir tavırlara ortaya çıktığını, bu çerçevede taraflara teşekkür eden Akansoy, diplomasinin önemine vurgu yapmış oldu ve Kıbrıs mevzusunda da bunun sürdürülmesinin gerekliliğine değindi.

“Kıbrıs Türk Devleti” mevzusuna da değinen Akansoy, şu anda “raydan çıkmış bir tren” bulunduğunu fakat “bu trenin raya oturtulması” icap ettiğini ifade ederek, bu trenin de Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını haklarını koruyacak bir yöne girmesi icap ettiğini, bunun da BM Güvenlik Konseyi kararları bulunduğunu kaydetti.

Bu terimin niçin ortaya atıldığının Meclis’te tartışılması icap ettiğini ifade eden Akansoy, Kıbrıs Türk Devleti isminin, Annan Planı’nda ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda yer aldığını, eğer Kıbrıs Türk halkına internasyonal alanda bir getiri sağlayacaksa yada amaç her neyse açıklanması icap ettiğini söylemiş oldu.

Hasipoğlu yanıt vermek için kürsüye çıktı… 

UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da, yanıt vermek amacıyla kürsüye çıktı sadece CTP milletvekilleri, iç tüzüğe gore bir bakanın yanıt vermesi icap ettiğini söyleyerek, itiraz etti. Hasipoğlu da, Başbakan’dan almış olduğu yetki üstüne kürsüye çıktığını söylemiş oldu, sadece itirazların devam etmesi üstüne konuşmasını yapmadan kürsüden indi.